Fotoğrafçılar Malatya'da 'sonbahar'ı kareledi

Fotoğrafçılar Malatya'da 'sonbahar'ı kareledi
Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği tarafından Yeşilyurt ilçesinde 'sonbahar' temalı fotoğraf maratonu etkinliği gerçekleştirildi.

Bahçesaray Yeşilyurt Konakları'nın desteklediği etkinliğe katılan 100 fotoğrafçının objektifine birbirinden güzel kareler yansıdı.

Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği Başkanı Abdulkadir Kızıl, Yeşilyurt ilçesinde ilk kez fotoğraf maratonu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Kentin kültür hayatı adına farklı bir organizasyona imza attıklarını ifade eden Kızıl, “Malatya da faaliyet gösteren tüm fotoğraf derneklerinin katılımıyla Yeşilyurt'un evlerini insanlarını doğasını fotoğraflayarak dünyaya duyurmak istiyoruz. Aramızda çevre illerden gelen çok sayıda fotoğraf dostu arkadaşlarımız var. Etkinlik sonunda derece alacak ilk 5 fotoğrafa ödül vermeyi planlıyoruz” dedi.

Bahçesaray Yeşilyurt Konakları Satış Müdürü Fatoş Özdemir, ilk fotoğraf maratonu etkinliğine destek olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Fotoğraf sanatına gönül verenleri ağırlamanın mutluluğunu hissettiklerini söyleyen Özdemir, “Amacımız fotoğraf sanatına bir nebzede olsa katkıda bulunmaktır. Gündüzbey ve Yeşilyurt un kültürel ve çevresel zenginliğini fotoğraflarla tüm dünyaya duyuracak olan fotoğraf sanatçılarına destekçi olmayı arzuluyoruz" dedi.
Malatya Sanat ve Kültür Organizasyonları Derneği Başkanı Berk Kırlangıç da etkinliklerin süreklilik içinde sürmesini istediklerini kaydetti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.