Fırıncılar ‘pazar tatili’ istiyor

Fırıncılar ‘pazar tatili’ istiyor
Samsun'un Çarşamba İlçesinde ki fırıncı ustaları oda başkanlarına ve yetkililere seslenerek pazar tatili istedi.

Çarşamba Tarihi Akkaya Fırınında çalışan 38 yaşındaki Usta Mehmet Aydın, tatil isteklerini kaç yıldır dile getirdiklerini fakat bir gelişme olmamasından yakındı. 3 çocuğu olduğunu da vurgulayan Usta Mehmet Aydın, ”Bu meslekten para kazanıyoruz. Ekmek yapıp ekmek paramızı çıkarıyoruz. Ama haftada bir gün o da pazar günü tatil yapmak istiyoruz. Çocuklarıma daha çok ve bilinçli zaman ayırmak istiyoruz. Dinlenmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Ak Kardeşler Ekmek Fırını çalışanı 34 yaşında ki Fikret Ak da sıkıntılarını dile getirip, ”Biz Çarşambalı 320 fırıncı çalışanı olarak geçen yıl imza topladık. İmzalarımızla birlikte bu taleplerimizi gerekli yerlere ilettik. Ben de hafta sonları başkaları gibi Samsunspor veya Çarşambaspor'un maçlarına gitmek istiyorum. 3 çocuğum var. Ailem var. Pazar tatili yapalım. Ama halkımızı da mağdur etmemek için ekmeği o adette çıkaralım”.

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit fırıncı çalışanlarının taleplerini hiçbir zaman görmezden gelmediklerinin altını çizerek, ”Biz 2014 yılının mart ayında yapılan genel kurulumuzda pazar tatilinin kararını aldık. Ancak fırıncılık hizmet alanı itibariyle farklı bir meslek olduğu için, valimiz ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımızla ortak hareket ederek bu kararın uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Eğer kurumlarla fırıncılarımız için uygulanacak pazar tatilinde uyum sağlarsak yani idari heyette buna onay verirse, bu iş olur. Derse ki Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanımız, bu iş olacak, bu iş olur. Belediye meclislerinden geçirecekleri bu karar uygulanır. Fırıncılarımızın yüzde 90'ı pazar tatilini istiyorlar. Ancak şehir merkezlerinde bulunan fırın sahiplerimiz tatil konusuna sıcak bakmıyorlar. Çünkü merkezde oldukları için kiraları ağır, tatil olduğunda ayda dört gün çalışılmayacak. Buda ayda dört gün onlara ekonomik zarar olacak." ifadelerini kullandı.

Fırın sahipleri, fırıncı ustaları ve çalışanlarının da diğer meslek gruplarındakiler gibi hafta da bir gün tatili hak ettiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal hayatları neredeyse yok denecek durumda. Aileleri ve çocuklarıyla onlar da tatil günü yaşayıp o günlerde özgürce vakit geçirmeliler. İşçiliğin ağır olduğu, vardiyalı çalışılan bu meslek, el emeğiyle yapılıyor. Bizde el emeğine ve çalışanlarımıza saygı duyuyoruz. Tatil onların da hakkıdır.” CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.