Fındıkta gübreleme zamanı başladı

Fındıkta gübreleme zamanı başladı
Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör havaların güzel gittiği bu günlerde fındık üreticisinin muhakkak gübre kullanması gerektiğini söyledi.

Karadenizli üreticinin olduğu gibi Çarşamba Ovası'nda bir çok ailenin geçim kaynağı olan fındık ürününde gübreleme zamanı başladı. Samsun Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, doğru gübreleme ve zamanıyla ilgili üreticiye bilgiler verdi.

Fındık bahçeleri için gübre sezonunun başladığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Güngör, havaların güzel gitmesini fındık üreticisinin muhakkak değerlendirerek yılbaşına kadar ürüne gübre verilmesini önerdi. Geçen yıl Çarşamba Ovasında fındık veriminin iyi olması nedeniyle ağaçlarda biraz yorgunluk oluşturduğunu kaydeden Güngör, bu yorgunluğun bilinçli bir bakımla giderilmesinin gerektiğini, bunun içinde iyi ve bilinçli bir gübrelemenin gerekliliğini ifade etti. Güngör açıklamalarına şöyle devam etti; “yılbaşına kadar atılan gübrenin verimi artıracağını düşünüyoruz. Çitçimizin mutlaka bahçelerine bakmaları lazımdır. Bakımsız bahçedeki fındık ürünü istenilen seviyede olmaz, olsa da yeterli verimi vermez. Randıman oranı düşük olur. Bu aylarda bu güzel havaları değerlendirerek ve bilinçli bir şekilde fındığa gübre atılmalıdır”.

TAHLİLE GÖRE GÜBRE ATILMALI
Toprak tahliline göre gübre kullanılmasının önemini de anlatan Güngör; “Toprak tahlil sonucuna göre gübre kullanmakta yarar var. Çiftçilerimizin çoğu artık ziraat odamızdaki toprak tahlil laboratuvarımızdan faydalanarak gübreleme yapıyorlar. Gübrenin hangi miktarda kullanılması gerektiğini öğrenerek bu işlemi gerçekleştiriyorlar. Toprağın istemediği bir gübreyi attığınız zaman topraktan ve üründen verim alamazsınız. Çarşamba ovasında daha bilinçli gübreleme başladı diyebiliriz.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.