Fındıkkıran Tekrar Sahneleniyor

Fındıkkıran Tekrar Sahneleniyor
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün 20 Aralık 2014 tarihinde prömiyerini gerçekleştirdiği “Fındıkkıran” adlı bale eseri seyircisiyle 15 Ocak Perşembe günü Saat 20.00'de buluşuyor.

Sahnelendiği günden itibaren seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşan “Fındıkkıran” Balesinin 15 Ocak 2015 tarihine ait olan biletleri de haftalar öncesinden tükendi.
Amadeus Hoffman'ın "Fındıkkıran ve Fareler Kralı" adlı masalından hareketle Alexander Dumas'ın yeniden yazdığı, ilk koreografisi Marius Petipa tarafından gerçekleştirilen Fındıkkıran balesi, Samsun'da Mehmet Balkan'ın reji ve koreografisiyle sahneleniyor.
Dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olan, yeni yıl kutlamaları ile özdeşleştiği için yılbaşına yakın tarihlerde sahnelenmesi gelenekselleşen Fındıkkıran'ın müzik düzenlemesi Andrzej Barlog'a ait.
Orkestra şefliği Kıvanç Tepe ve Bujor Hoinic tarafından gerçekleştirilen eseri Lale Balkan ve Junko Hikasa sahneye koydu.
Dekor ve kostüm tasarımı Olaf Zombeck'e, ışık tasarımı O. Murat Yılmaz'a ait olan Fındıkkıran'ın 15 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de AKM Büyük sahnede sahnelenecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.