Fındığın hukukunu koruyacağız

Fındığın hukukunu koruyacağız
SP, tüm Türkiye'de fındık politikasını yerinde görmek ve uygulamak için dün beraberindeki heyet ile beraber soluğu Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü'nün yanında aldı



Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Nuri Başer ve beraberindeki 10 kişilik heyet, Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü'yü ziyaret etti. Tütüncü, Genel Başkan ve Heyeti'nin odada gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Karadeniz'deki yanlış uygulanan fındık politikasından duydukları mağduriyete çare getirilmesi için Malkoç ve heyeti ile istişare toplantısı yaptı.

İMF'NİN SÖZÜ GEÇİYOR
Malkoç, Türkiye'nin İMF'ye senelerdir bel bağlaması yüzünden, Türkiye'de artık İMF'nin sözünün geçtiğini, daha önce şekerpancarı ve tütüne uygulanan politikaların şimdi de fındık için uygulanmak istendiğini söyledi. Yine sıvı yağ hammaddesi için yılda bir milyar dolarlık malı ithal etmek zorunda olduğumuzu söyleyen Malkoç, İMF'ye ödenen paralar ile yağlı tohumu kendi ülkemizde, kendi topraklarımızda üretebileceğinin altını çizdi.

SERT MUHALEFET YAPACAĞIZ
Bu günlerde Türkiye'nin birçok yerinde heyetler oluşturduklarını ve fındığı yerinde çiftçisinden oda başkanı beraber ile istişare yaparak bir çözüm aradıklarını belirten Malkoç, Parti Genel Başkanı'nın da bizzat kendisinin Trabzon'da bulunarak değerlendirme yaptığını ve bugün Trabzon'da bir fındık bahçesinden edindikleri bilgileri basın aracılığı ile kamuoyuna bildireceklerini söyledi. Malkoç, tütün politikasından sonra aynı şeyi fındık için yapılamayacağını vurgulayan Malkoç, ''Fındığın hukukunu koruyacağız. Gerekirse sert muhalefet yapacağız'' dedi. Malkoç ve heyeti buradan Çarşamba ve Terme'deki ziyaretler için yola çıktı.

Ercan ÜSLÜ