Film çekimleri devam ediyor

Film çekimleri devam ediyor
Avrupa Yakası dizisinde Burhan Altıntop tiplemesi ile tanınan Engin Günaydın, senaryosunu yazdığı ve başrol oynadığı filmi 'Vavien'in çekimlerine Tokat'ın Erbaa ilçesinde devam ediyor

Ünlü oyuncu Engin Günaydın, 'Vavien' isimli filmin konusundan, çok sürprizli bir senaryoya sahip olmasından dolayı pek fazla bahsetmek istemediklerini ifade ederek, "İzleyicinin filmi sıfır bir beyinle izlemesini istiyoruz" dedi. Avrupa Yakası dizisinde Burhan Altıntop tiplemesi ile tanınan Engin Günaydın, senaryosunu yazdığı ve başrol oynadığı filmi 'Vavien'in çekimlerine Tokat'ın Erbaa ilçesinde devam ediyor. İmaj'ın yapımcılığında ve Yağmur-Durul Taylan'ın yönetmenliğinde çekimleri devam eden film, kasabalı bir ailenin başına gelenleri kara mizah türünde yansıtıyor.
YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER
Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan; filmin başrol oyuncuları Engin Günaydın, Binnur Kaya, Settar Tanrıöğen, İlker Aksum ve Serra Yılmaz ile filmin yönetmenleri Yağmur-Durul Taylan'la yemekte bir araya geldi. Yenihan, 4 dönemdir Erbaa'nın tanıtımı için yoğun gayret gösterdiklerini ama Engin Günaydın kadar etkili olamadıklarını belirterek, "Engin Günaydın'ın memleketi Erbaa'da film çekmesinden onur duyuyoruz ve elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Filmin oldukça başarılı olacağına, ses getireceğine inanıyorum. Gişe rekorları kıracağını düşünüyorum" dedi.
ÇOCUKLUĞU ERBAA'DA GEÇTİ
Ünlü oyuncu Engin Günaydın ise çocukluğunun geçtiği Erbaa'da film çekimleri sırasında anılarını tazelediğini, her anının kendisi için çok anlamlı olduğunu kaydetti. Günaydın, filmle ilgili endişe ve korkusu olmadığını ve çok mutlu olduğunu vurguladı. Filmin çekimlerinin adeta askeri bir disiplin içinde sabahın erken saatlerinde başladığını ifade eden Günaydın, "Vavien kurgu-duygusal bir film. 'İnsanların başına çorap örmek' gibi bir şey. Daha çok insanların başına bir dert geldiğinde problemi nasıl çözecekler, bunu sınamak istedim. Yoksa burada yaşadığım bir şeyi kullanmak istemedim" diye konuştu.
KOMEDİ SADE OLMALI
Günaydın, komedide sadelikten yana olduğunu belirterek, "İddia, komedide çok iyi bir şey değildir. Bence oyuncu kendi problemlerini çözmeye çalışır. Komedide bir iddia taşımaktan çok, sadelik peşine düşen birisiyim. Daha basit, ayağı yere basan, hayatın içindeki komediyi savunuyorum. Bunu savunan bir film. Filmle ilgili anlaşılmazlık, filmi pek anlatmak istemememizden kaynaklanıyor. Çünkü film kendi içerisinde çok sürprizli bir film. Ondan dolayı bunlarından pek bahsetmek istemiyoruz. Filmi izleyicinin sıfır bir beyinle izlemesini istiyoruz. Yani film izlemeye insanların hazırlıklı gelmesini istemiyoruz. Erbaa bizim için doğal bir plato gibi. Çok rahat film çekimlerimiz devam ediyor. Filmde figüran olarak oynayan Erbaalılar var" şeklinde konuştu.
FİLMİ İZLEYENLER PİDE HASTASI OLACAK
Ünlü Oyuncu Binnur Kaya ise filmin vizyona girmesi ile nasıl bir etki yapacağını kendisinin de merak ettiğini söyledi. Filmle ilgili ipuçları veren Kaya, filmi izleyenlerin pide hastası olacağını söyledi. Kaya, çekimlerde kısa süreli rahatsızlık geçirdiğini ve hastanede serum takıldığını ifade ederek, "Sanırım pideyi fazla kaçırdım" diye konuştu.
Filmin yönetmeni Yağmur Durul ise 6 hafta olarak planladıkları çekimlerin sorunsuz devam ettiğini Erbaa halkının ilgi ve desteğinden mutlu olduklarını kaydetti.
Başkan Yenihan, film oyuncularına ceviz sandık hediye ederek ev yapımı baklava ikram etti.
Öte yandan elektrik dünyası, elektrik akımı, elektrik açma-kapatma gibi kavramları içinde barındıran filmde, insanların birbirleri arasında kurduğu enerji işleniyor. İlk başta gerilimle başlayan, içinde komediyi de barından film, karısı ve çocuğuyla mutsuz bir aile hayatı süren Celal'ın başından geçenleri anlatıyor.