Filistin günlükleri Devlet Tiyatroları sahnesinde

Filistin günlükleri Devlet Tiyatroları sahnesinde
Devlet Tiyatroları, İngiliz yazar David Greig'in 'Bülbül Susturulduğunda' adı ile oyunlaştırdığı Filistinli yazar, avukat ve insan hakları savunucusu Raja Shehadeh'in günlüklerini sahneye taşıdı.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda geçtiğimiz gün seyirciyle buluşan 'Bülbül Susturulduğunda' isimli oyunun yönetmeni Özgür Yalım eseri 'aynı zamanda bireysel bir direnişin örneği' olarak tanımladı.
Gündelik yaşama birkaç dakikalık haberlerle yansıyanların ötesinde bombaların ardında kalan ayrıntılar ve evine hapsolan bir insanın ayakta kalma mücadelesi oyuncu Alptekin Serdengeçti'nin tek kişilik performansıyla anlatılıyor.

“GERÇEĞİN KENDİSİYLE ŞEKİL ALAN BİR OYUN “

Gerçeğin kendisiyle şekil alan bir oyun olan 'Bülbül Susturulduğunda' tek kişi ve tek mekândan oluşan bir sunumla seyirci karşısına çıktı. Oyunun dekoru ise daha önce sahnelenmiş oyunlarda kullanılan parçalardan oluşuyor.
Oyunda, Filistin'in Batı Şeria Bölgesi'ni bir kez daha işgal eden İsrail ordusu 2002 yılında Ramallah kentini bombalıyor. Ramallah İsrail askerlerinin şiddet uygulamaları altında kıvranıyor ve uzun süreli bir sokağa çıkma yasağı var. Filistinli yazar, hukukçu ve insan hakları savunucusu Raja Shehadeh ise evinde tek başına ve mahsur kalmış durumda. Bu ağır süreç boyunca, günlük yaşantısını sürdürme savaşı veren ve günlük tutan yazarın yazdıklarından uyarlanan oyun, seyirciyle Üsküdar Stüdyo Sahne'de buluşuyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.