"Fikriye ve Latife" sahnelendi

"Fikriye ve Latife" sahnelendi
Samsun'un yetiştirdiği önemli sanatçılardan İsmet Nedim'in kızı Dilruba Saatçi'nin oynadığı "Fikriye ve Latife-Mustafa Kemal'i sevdim" adlı tiyatro oyunu beğeniyle izlendi

Gazi Belediyesi'nin Samsunlu sanatçıların tanınmasına yönelik olarak hayata geçirdiği "Samsun Sanatçısını Tanıyor" adlı kültürel etkinliğin ikinci çalışması olan "Fikriye ve Latife-Mustafa Kemal'i Sevdim" adlı oyun, Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Samsun'un yetiştiği önemli sanatçılardan İsmet Nedim'in kızı tiyatro sanatçısı Dilruba Saatçi'nin başrolünü oynadığı "Fikriye ve Latife-Mustafa Kemal'i Sevdim" adlı tiyatro oyunu, izleyiciyle buluştu. Tek kişilik tiyatro oyununu Vali Yardımcısı Hasan Gözen, AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açıkgöz, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ve çok sayıda vatandaş izledi. "Mustafa Kemal'i Sevdim" adlı tek kişilik tiyatroda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın geçirdiği zor günler anlatıldı. Büyük beğeni toplayan tek kişilik tiyatro, uzun süre alkışlandı.
Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, oyunun sonunda Dilruba Saatçi'ye bir buket çiçek verdi. Samsun'da olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen genç tiyatro sanatçısı Dilruba Saatçi, gördüğü ilgi karşısında duyduğu sevinci dile getirdi. Samsunlu olduğunu sıklıkla dile getirdiğini söyleyen Saatçi, "Kurtuluş Mücadelesi'nin başlangıç noktası olan ve her zaman gururla 'memleketim' dediğim Samsun'da sahneye çıkmak beni çok mutlu etti. Yapılan organizasyon içerisinde yer almak ve hemşehrilerimle buluşmak çok güzeldi" dedi. Saatçi, sanata büyük değer veren Başkan Kaldırım'a da teşekkür etti.


Sezer Sezer
-------------