'Figaro'nun Düğünü' sanatseverlerle buluşacak

'Figaro'nun Düğünü' sanatseverlerle buluşacak
Samsun Devlet Opera ve Balesi, Wolfgang Amadeus Mozart'ın ''Figaro'nun Düğünü'' operasını 20 Ocak 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00’de sahneleyecek.

İlk kez 1786'da Viyana'da sahnelenen ve dünya sahnelerinin en beğenilen opera eserlerinden biri olarak popülerliğini koruyan “Figaro'nun Düğünü” operası yeniden Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde.
20 Ocak 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00’de 2023-2024 sanat sezonu temsillerine başlayacak olan ''Figaro'nun Düğünü'', Yiğit Günsoy’un rejisi ve Kıvanç Tepe’nin orkestra şefliğinde Samsun Devlet Opera ve Balesi koro, orkestra ve bale sanatçıları tarafından sahnelenecek.

img-0854.jpg

Dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, koreografisi Özgün Barılı’ya ait olan “Figaro'nun Düğünü”nün koro şefi Raushan Baigulakova. Işık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirilen eserin başkemancısı A. Bengi Yardımlı.

img-1101.jpg

ESERİN KONUSU
“Figaro'nun Düğünü”nde olaylar İspanya'da Almaviva Kontu'nun sarayında geçmektedir. Rosina, Kont Almaviva ile evlenip Kontes olmuştur ancak Kont Almaviva artık uşağı olan eski berberi Figaro'nun sevgilisi Susanna'yı etkilemeye çalışmaktadır. Figaro, Susanna ve Kontes, birlikte bir entrika hazırlayarak Kont’u utandırmaya ve karısına ihanet etme isteğini açığa çıkarmaya karar verirler. Orijinali dört perde olan “Figaro'nun Düğünü” iki perde olarak sahneleniyor. İtalyanca orijinal diliyle seslendirilen eser Türkçe üst yazıyla seyirciyle buluşuyor. 20 Ocak 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşecek temsilin biletleri, biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.