'Figaro'nun Düğünü' sanatseverlerle buluşacak

'Figaro'nun Düğünü' sanatseverlerle buluşacak
Wolfgang Amadeus Mozart'ın ''Figaro'nun Düğünü'' operası, 19 Şubat 2024 Pazartesi akşamı saat 20.00’deki son temsili ile Samsun seyircisine veda edecek.

Dünya sahnelerinin en beğenilen opera eserlerinden biri olarak popülerliğini her zaman koruyan “Figaro'nun Düğünü” Yiğit Günsoy’un rejisi ve Kıvanç Tepe’nin orkestra şefliğinde Samsun Devlet Opera ve Balesi koro, orkestra ve bale sanatçıları tarafından son kez sahnelenecek. Dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, koreografisi Özgün Barılı’ya ait olan “Figaro'nun Düğünü”nün koro şefi Raushan Baigulakova. Işık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirilen eserin başkemancısı A. Bengi Yardımlı.

img-1257.jpg

Orijinali dört perde olan “Figaro'nun Düğünü” iki perde olarak sahneleniyor. İtalyanca orijinal diliyle seslendirilen eser Türkçe üst yazıyla seyirciyle buluşuyor. 19 Şubat 2024 Pazartesi akşamı saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşecek “Figaro'nun Düğünü” operasının son temsilinin biletleri, biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.