FATİH SULTAN MEHMET'İN BAKIR RÖLYEF TABLOSU'NDA BİR İLK

FATİH SULTAN MEHMET'İN BAKIR RÖLYEF TABLOSU'NDA BİR İLK
Çarşamba Kitap Fuarı'na eserleriyle katılan hat ve tezhip sanatçısı Suavi Özer, gazetemiz muhabirine önemli açıklamalarda bulundu.

 Özer şöyle dedi:

Adım Suavi Özer, Çarşambalıyım. Hobi olarak Rölyef çalışmalarına başladım.Hiçbir kurs ve hocadan ders almadan Ünlü sanatkarların Hüsn-ü hat ve Tezhip eserlerini boyayarak rölyef sanatıyla tanıştıran Türkiyede ilk ve tek kişiyim.

 Aynı zamanda 60x75 cm boyutunda Fatih Sultan Mehmetin bakır rölyef tablosunu ilk şahsım yaptı.  60 cm. üzeri bakır rölyef çalışmaları  çekiç ustaları tarafından yapılmakta olup Türkiyede 3-5 bakır sanatçısı tarafından yapılmaktadır.

 18.yy. Çarşamba Tahta Köprüsü  60x100 cm olup Çarşamba Belediyesi tarafından satın alındı ve BelediyeBaşkanı'nın makam odasında bulunmaktadır.

60x100 cm çekiç kullanmadan folyoya rölyef yapabilen Türkiyede tek kişiyim. 11-17 Temmuz'da Samsun Piazza AVM'de dünyada ilk defa şahsım tarafından yapılacak olan 4 parçadan oluşan 2.25mx2.60m ebatında Bakır Duvar Ünitesi'ni ve diğer çalışmalarımı Piazza Sergi Salonunda sergileyeceğim" dedi.

Oktay ZERRİN-Çarşamba

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.