Farkındalık ve dayanışmayla yenmeyi amaçlıyor

Farkındalık ve dayanışmayla yenmeyi amaçlıyor
UEFA Sürdürülebilirlik Direktörü Michele Uva, son dönemde yeşil sahalarda artan ırkçılık olaylarını ciddiyetle takip ettiklerini, farkındalık ve dayanışmayı artırmayı amaçlayan projelerle daha adil futbol ortamı sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

Michele Uva, ilk olarak 2009'da ırkçılığa karşı üç adımlı prosedürü, 2021'de de UEFA İcra Komitesinin "İnsan Hakları Taahhüdünü" onayladıklarını hatırlatarak, başta Avrupa'da olmak üzere yeşil sahaların nefret söyleminden arındırılması, herkes için eşit, adil, hakkaniyetli, çevreye saygılı ve kitleleri harekete geçirmek isteyen futbol ortamı oluşturmak istediklerini söyledi.

Uva, UEFA'nın "2030 Futbol Sürdürülebilirlik Stratejisinin" Avrupa futbolunun adil geleceği açısından önemine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Sürdürülebilirlik stratejimizde belirlenen 4 politika özellikle ırkçılık ve ayrımcılıkla doğrudan ilgili. Politikalarımız arasında 'ırkçılık karşıtlığı, eşitlik ve kapsayıcılık, çocuk ve gençlerin korunması ile dayanışma ve haklar' başlıkları yer alıyor. Programla futbol ortamındaki her türlü ayrımcılığa, nefret söylemine karşı saygı ve eşit haklar sağlamaya odaklı bir yapı inşa etmek istiyoruz."

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.