Fakirleri Koruma Derneği Yoğun Şekilde Çalışıyor

Fakirleri Koruma Derneği Yoğun Şekilde Çalışıyor
Sokakta çocuk istemediğini, çocukların sosyal hayata bağlı olması gerektiğini söyleyen Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural, “Çalışmalarımız kesintisiz şekilde devam ediyor.

Yoksulluk ile mücadele edenler için çeşitli çalışmalar yürüterek onların hayat standartlarını yükseltmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

 

DERNEK HAKKINDA

Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği 2005 yılında kuruldu.  Dernekte 27 tanesi bayan olmak üzere toplamda 160 üye bulunuyor. Fakirleri Koruma Derneği din, dil, ırk ve renk ayırt etmeden yardıma muhtaç insanlara hizmet veriyor. Fakirleri Koruma Derneği'ne, fakirlere yardım etmeyi seven, bu işi bir görev olarak gören herkes üye olabilir. Derneğin yıllık aidatı 12 TL gibi cüzzi bir miktar.

“GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİ”

Yardım edilen kişilerin gerçekten yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Vural, “Fakir olduğunu beyan ederek derneğimizden yardım talep eden kişi veya ailelerden; fakirlik kağıdı, varsa maaş bordrosu, varsa hastalık raporu(özel hastaneden olmamak kaydıyla), borç dökümanları gibi evraklarını istiyoruz. Bunun dışında oturduğu mahalleden komşularını araştırıp bu kişilerin durumlarını soruyoruz. Gerekirse köylerine gidip arsaları var mı geçim kaynağı olan bir şey olup olmaması konusunda ince eleyip sık dokuyoruz. Bu sayede de gerçek ihtiyaç sahiplerini buluyoruz.” şeklinde konuştu.

“SURİYELİ AİLELERİ DE UNUTMUYORUZ”

Hedeflerinin derneğe kayıtlı her aileye yardım etmek olduğunu söyleyen Adem Vural, “Ramazan ayı öncesinde Fakirlerini Koruma Derneği’nde kayıtlı 614 ailenin yardım talebi kabul edilerek yardım listesine konuldu. Bunun dışında Suriye’den gelen 300 mülteci ailesi de bizden yardım bekliyor. Bu ailelerin hepsine sırayla yardımda bulunmak istiyoruz. Biz Ramazan ayının öncesinden çalışmalarımıza başlayarak şuana kadar 100’e yakın aileye Ramazan Kumanyası verdik. Bugünlerde de çalışmalarımız yoğun şekilde ilerliyor hedefimiz bu 614 ailenin hepsine yardım götürmek. Tabii ki bunun için bizim de vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Eğer yeterli destek olursa bizden yardım bekleyen hiçbir ailemiz açıkta kalmayacaktır.” dedi.

“SOKAKTA ÇOCUK İSTEMİYORUM”

Çocukları sosyal hayata bağlamak için çalışmalarından bahseden Vural, “Fakirleri Koruma Derneği olarak geçen seneden itibaren başlattığımız bir diğer etkinlik de yoksul ailelerin çocuklarından okulda başarılı olanlara hediyeler vererek onları ders çalışmaya teşvik etmektir. Bu çalışmamızda olumlu sonuçlara ulaşarak öğrencilerin ders çalışma isteğini artırdık. Teşekkür veya Takdir belgelerini bizlere getiren her öğrencimizi, kitap hariç tüm kırtasiye ihtiyaçlarını, giyim ihtiyaçlarını(ayakkabı, bot,mont,ceket,önlük vb.) karşıladık ve bir miktar teşvik parası ile ödüllendirdik. Okulda başarı sağlamayıp okulunu bırakmış çocuklarımıza da bir takım iş olanakları sağlıyoruz. Bu gençlerimize yapılarına uygun çalışma alanları bularak para kazanmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Bu faaliyetlerimizin temel amacı çocuklarımızı sokakta bırakmamak ve hayata bağlamak. Çünkü çocuklar sokakta kaldığı sürece uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklara yöneliyor. Dernek olarak ilke edindiğimiz görevlerimizden biri de çocuklarımızı bu kötü alışkanlıklardan uzak tutarak hayata bağlamaktır.” dedi.

“ADRES VERELİM KENDİNİZ YARDIM EDİN”

Yardım etmek için doğru kişileri bulamayanların dernekle irtibata geçmesini isteyen Vural, “Yardıma muhtaç olan bu kişiler Ramazan ayını iple çekiyorlar. Çünkü bu ay onlar için senenin en tok  ve en mutlu geçirdikleri bir ay oluyor. Yardım etmek isteyip gerçekten yoksul insan bulamayanlar, yardıma muhtaç bu insanlarımıza ihtiyaçlarını karşılamak talebinde bulunanlar, fitre ve zekatlarını bu insanlara ulaştırmak isteyen herkes derneğimizi arayıp bize ulaşabilirler. Bizim bazı yardımsever vatandaşlarımız bizden yardıma ihtiyacı olan kişilerin ev adreslerini alıyorlar ve yardımı gidip kendileri elleriyle ulaştırıyorlar. Kapımız herkese açık insanlar yeter ki yardım etmek istesin.” diyerek vatandaşları yardım etmeye davet etti. Onur EMİRZA-Nagihan UZAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum