Fakir öğrenciler için tiyatro

Fakir öğrenciler için tiyatro
Samsun 19 Mayıs Eğitim Gençlik Engelliler Derneği Genel Merkezi yararına, Samsun Seyir Tiyatrosu ve Usta oyuncu Öner Yıldırım önderliğinde "Adını Sen Koy" adlı tiyatro gösterisi Samsun Gazi Sahnesi'nde gerçekleştirildi

Gazi Sahnesinde, Samsun 19 Mayıs Eğitim Gençlik Engelliler Derneği Genel Merkezi yararına, düzenlenen oyuna izleyicilerin yanı sıra dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı . Güncel olaylara eleştirel ve komik bir dille yaklaşarak sergilediği oyunlarla izleyenlerini gülmekten kırıp geçiren "Adını Sen Koy" ekibi, önceki akşam Gazi Sahnesi'ni dolduran sanatseverlere unutamayacakları bir akşam yaşatmayı başardı. Öner Yıldırım ve ekibinin sergilediği oyunda ülkemizde doktorların yerine geçmeye çalışan sahte hocaları ve amerikan hayranlıklarını eleştirel bir dille ele alması, seyirciler tarafından tam not aldı.
ÖĞRENCİLERE YARDIMLARIMIZ SÜRECEK
19 Mayıs Eğitim Gençlik Engelliler Derneği Genel Başkanı Nuri Uygun, usta oyuncu Öner Yıldırım ve Samsun Seyir Tiyatrosu ekibine dernek adına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etmek gerektiğini söyledi. Dernek olarak ana hedeflerinin eğitime muhtaç ve ilköğretimde okuyan fakir öğrencilerin kırtasiye ve okul kıyafetleri sıkıntılarını halletmek olduğunu dile getiren Uygun, "Önümüze koyduğumuz bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı son sürat sürdürüyoruz. 2010 yılı için hedefimiz 1000 öğrencidir. Bunun için hızlandırılmış çalışmalarımız yapılıyor. Ayrıca diğer yapacağımız çalışmada 19 Mayıs Engelliler ve Gençlik Eğitim Spor Kulübü kurularak, önce gemi maketi imalatı ve kursları verilecektir. Samsun'umuz da o kadar çok fakir ilköğretim öğrencisi var ki hepsi yardım bekliyor ve bu öğrencilere yardımda bulunmak isteyenlerin en kısa sürede derneğimize ulaşması rica olunur" şeklinde konuştu.
Berat Doğan ÖZKABADAYI