F-16'nın enkazı dağdan traktörlerle indirildi

F-16'nın enkazı dağdan traktörlerle indirildi
Amasya'nın Merzifon ilçesindeki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yaptıktan Çorum'un Konaklı köyü yakınlarında düşen F-16 savaş uçağının enkazı dağdan traktörlerle indirildi.

İl merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Konaklı köyü yakınlarına gelen jandarma ve komando ekipleri, belirlenen koordinatlar doğrultusunda uçağın enkazına ulaşmak için 3 ayrı gruba ayrılmış ve saatler süren aramalarda uçağın enkazına ormanlık alanda ulaşılmıştı. Bugün sabah saatlerinde uçağın enkazının bulunduğu alana Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı, Komando Taburunun yanı sıra 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığından arama kurtarma ekipleri, mühimmat ve patlayıcı uzmanlarından oluşan üç ayrı ekip bölgede uçağın parçalarını topladı.

Dağlık alanda yaklaşık 1 kilometre kareden fazla alana yayılan uçak parçalarını toplamadan önce olası bir zehirli gaza karşı ekipler bölgede geniş güvenlik önlemi alarak çalışma yaptı. Araçların çıkamadığı enkaz bölgesine traktörlerle giden ekipler yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından uçağın düştükten sonra dağılan parçalarını topladı.

Uçağın enkazı ise köylülerden temin edilen traktörlerle Konaklı köyü Şirinevler mahallesinde bekleyen askeri araçlara yerleştirildi. Uçağın parçalarının tamamının toplanarak Merzifon 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na götürüleceği öğrenildi.

Ayrıca, kar ve aşırı soğuk ise askerlere zaman zaman zor anlar yaşattı. Şirinevler mahallesine çıkmak isteyen ekiplerin araçları çamura saplanırken askerler araçlarını iterek kurtardı.

Bu arada kazanın meydana geldiği bölgede çobanlık yapan Ahmet Mercan, arazide koyun otlatırken düşen uçağı gördüğünü söyledi. Bölgeyi tarif eden Mercan, ''Arazide koyun otlatıyordum. Küçükkale dediğimiz mevkide uçağı gördüm. Hava bulutlu ve sis vardı. Alçaktan uçtuğunu fark ettim. Sonra bir gürültü koptu. Meşeleri kese kese uçak yukarı geldi. Sonra patlama sesi duydum. Hayvanlar kaçıştı. Sonra jandarma ekipleri geldi, sesin geldiği yeri gösterdim.'' dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.