Evine 7 Metrelik İskele Yardımı ile Çıkıyor

Evine 7 Metrelik İskele Yardımı ile Çıkıyor
Rize'nin İkizdere İlçesi Yağcılar Köyü'nde oturan Kaçaran ailesi, evlerinin önünde yeni açılan yol nedeniyle 7 metrelik tahta iskele ile evlerine ulaşıyor.

Rize'nin İkizdere İlçesi Yağcılar Köyü'nde köy muhtarlığı kontrolünde açılan yeni yol, bir çok konutu olumsuz etkiledi. Hızır-Fatma Kaçaran çiftinin onayı alınmadan evlerinin hemen önünden geçirilen yol nedeniyle çiftin evi yoldan 7 metre yüksekte kaldı. Yol açıldığı sırada İstanbul'da bulunan Kaçaran ailesi evlerine döndüklerinde ilginç manzara ile karşılaştı. Kaçaran ailesi evlerine şimdi 7 metre uzunluğundaki tahta iskele(merdiven) ile ulaşıyor.

Bu arada yeni açılan yolun eve çok yakın bir mesafeden geçmesinden dolayı duvarlarda çatlaklar oluşmuş. Aile duvar ve temelde oluşan çatlakların tehlike arzettiğini belirtti.

İstanbul'dan döndükten sonra gördüğü manzara karşısında şaşırdığını belirten Fatma Kaçaran, “Biz İstanbul'daydık. Bize hiç sorulmadan arazimizden bu yol geçirildi. Döndüğümüzde bu manzara ile karşılaştık. Evimizin her yanı çatladı. Evimizin yolu ortadan kaldırılmış. Şimdi evimize iskele ile ulaşıyoruz. Bu çok güç oluyor. Duvar yapacaklarını söylüyorlar. Ancak bu duvarı yapmak için evimizin altını oyacaklar. Bu şekilde evimiz yıkılabilir. Biz bu duvarın kazılan yerde yapılmasını istiyoruz. Evimizin kurtarılmasını istiyoruz.” dedi.

Öte yandan İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada, yolun köy muhtarlığı tarafından açıldığını, ihtilaflar yüzünden çalışmanın durdurulduğu belirtildi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.