Evi yıkılmak üzere olan vatandaş muhatap bulamıyor

Evi yıkılmak üzere olan vatandaş muhatap bulamıyor
Samsun'un Terme ilçesinde meydana gelen sel felaketi sonrasında Terme Irmağı yatağında bulunan binaların yıkılması kararlaştırılırken yine aynı selde evleri zarar gören Kesikkaya Mahallesi sakinleri ise muhatap bulamamaktan yakınıyor.

Yaklaşık 1 hafta önce meydana gelen ve ilçe merkezi ve çevre mahallelerinde büyük hasarlar meydana getiren sel sonrası ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kesikkaya Mahallesi Uludere mevkiinde bulunan bazı evler ise toprağın yumuşaması nedeniyle yıkılmanın eşiğinde. Selin en çok zarar verdiği iki binadan birisinin sahibi olan Veysel Kaya, "Aynı sel 2006 yılında da meydana geldi. O zamanda evlerimizin bulunduğu bölgede ciddi toprak kaymaları meydana geldi. Şimdi son yaşanan sel felaketinde de evlerimizin bulunduğu yerde yine toprak kaymaları oluştu. Allah muhafaza bir sel olayı daha olacak olsa bu kez içerisinde oturduğumuz evler yıkılıp gidecek. Başka gidecek yerimiz olmadığından mecbur bütün aile evde kalıyoruz ama uyumadan sabahlıyoruz." dedi.
Söz konusu durumu yetkililere iletmesine rağmen hiç kimsenin mahalleye gelip bir inceleme dahi yapmadığını kaydeden Kaya, "Terme belediyesine, kaymakamlığa ve büyükşehir belediyesine gittim. Hepsi söz konusu bölgenin kendi sınırları içerisinde bulunmadığını söyleyerek bizleri başka yerlere gönderiyor. İllaki bir felaket yaşandığında mı mahalleye yetkililer gelecek buradan tüm duyarlı kişilere sesleniyorum. Evlerimiz risk altına her an bir toprak kaymasında yıkılabilir." diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.