Ev Almak

Ev Almak
Ev almak sanıldığı kadar kolay bir iş gibi görünmese de bu yazıda belirtilen tavsiyeleri takip ederek, istediğiniz eve kavuşmak için plan yapmaya başlayabilirsiniz.

Ev almak sanıldığı kadar kolay bir iş gibi görünmese de bu yazıda belirtilen tavsiyeleri takip ederek, istediğiniz eve kavuşmak için plan yapmaya başlayabilirsiniz. Ev almaya karar verdiniz ancak para biriktirme konusunda zayıf olabilirsiniz. Bunun için gelir-gider dengesini iyi kurmalı, konut kredileri için bankaları araştırmalı veya sosyal konut projelerine bakmalısınız.

Gelir-Gider Dengesini İyi Kurmalısınız

Elinize kağıdı kalemi aldınız ve hesap yapmaya başladınız harcamalarınızın daha çok neye gittiğini tespit etmelisiniz. Bu tespiti yaptıktan sonra hayati ihtiyaçlarının dışındaki fuzuli ihtiyaçlarınızı bu gider kaleminden çıkarmalı ve hayal ettiğiniz eve kavuşana kadar kemer sıkmalısınız.

Konut Kredilerini Araştırın

Dar-orta gelir grubunda iseniz maaşınızın büyük kısmı kira, doğalgaz gibi gelirlere gidiyorsa sizin için zor gelecektir bunun için bankaların sizlere göre sunduğu kredileri araştırmaya başlayabilirsiniz. Bunun için belirlenen peşinatı öğrenmeli, kredi notunuzun tespit edilmesini istemeli ve vadeler konusunda bilgi almalısınız. Uygun bir vade belirlendikten sonra maaşınızın ne kadarının krediye gideceğini belirleyin ve kalan miktarın temel ihtiyaçlarınız için yetip yetmeyeceğini hesaplayın.

Ev almak için faiz oranları çok makul bir seviyeye geldi ve vadeler mümkün olduğunca uzatıldı. 15 yıl gibi bir sürede uygun miktarda kredi ödeyerek ev sahibi olmak da mümkün oldu.

Faizli konut kredileri olduğu gibi , konut kredileri de mevcuttur. Emin evim gibi kurumlar belirli şartlar altında taksit öder gibi ev sahibi olmanıza imkan veriyor. Katılım bankaları da uygun oranda finansman sağlayarak sizleri ev sahibi yapıyor. Bu imkanları iyi araştırmalı ve bankalarla mümkünse yüz yüze detayları konuşmalısınız.

Sosyal Konut Projeleri

TOKİ gibi sosyal konut projeleri ev sahibi olmak isteyen dar-orta gelir grubunun imdadına koştu. Her yıl yüzlercesi inşa edilen evlere 20 yıl gibi bir vadede ödeme planı oluşturmanız mümkün. Bu konut projesiyle ev sahibi olmak çok insan için hayal olmaktan çıktı ve dar gelirlerin ev sahibi olmasının önü açtı.

yıllar önce çok zor bir işti. Banka kredileri bu denli geniş kitleye hitap etmiyor, sosyal konutlar bu kadar fazla inşa edilmiyordu. Ancak artık ev alanlara birçok kolaylık sağlanmaktadır.

https://www.tasarruf.com.tr/tasarrufla-ev-sahibi-olmak-faizsiz-ev-satin-alma/

http://www.tasarruf.com.tr/

https://www.tasarruf.com.tr/kirada-otururken-ev-alabilirsiniz/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.