Et ve Balık Kurumu Yoğun İlgi Görüyor

Et ve Balık Kurumu Yoğun İlgi Görüyor
Kırmızı et fiyatlarındaki artış vatandaşı Et ve Balık Kurumu'ndan alışveriş yapmaya yöneltti. Talebin yüksek olduğunu Et ve Balık Kurumu İlkadım Şubesi'nde günlük ortalama 1,5 - 2 ton arası et satılıyor.

"FİYATLAR DAHA DA DÜŞEBİLİR"
"GÜVENEREK ALIYORLAR"

Son zamanlarda oldukça artış gösteren Kırmızı et fiyatlarından dolayı Samsunlular kasap alışverişini Et ve Balık Kurumu'ndan yapıyor. Kasaplar için olumsuz olan bu fiyatlar vatandaşın ise yüzünü güldürüyor. Samsunlular tarafından Et ve Balık Kurumu'na gösterilen ilginin yoğun olduğunu belirten Et ve Tavuk Kurumu İlkadım Şube Sorumlusu Barbaros Küçük, "Fiyatlarını devletin belirlediği, devletin bir kurumu olan Et ve Tavuk Kurumu kasaplara göre kırmızı etin kilo fiyatını 8-9 lira daha ucuz satıyor. Devlet kurumu olduğu için vatandaş güvenle alışverişini yapıyor. Halkın talebi o kadar yüksek ki bazen gün bitmeden et bitiyor, yetiştiremiyoruz. Günlük ortalama 1,5 - 2 ton kırmızı et satışı yapıyoruz. Kurumumuzla ilgili bakanlıktan yapılan açıklama talebi daha da artırdı. Önümüzdeki günlerde fiyatlarda biraz daha düşüş yaşanabilir." dedi. 

"BEYAZ ET SATIŞI YOĞUN DEĞİL"

Tavuk etinde pek fiyat farkı olmadığını kaydeden Küçük, "Beyaz et satışında fazla  talep görmüyoruz. Bunun sebebi fiyat farkının fazla olmamasından kaynaklanıyor. Kırmızı ette, özellikle de küçükbaş hayvan etindeki büyük fiyat farkından dolayı talepleri karşılamakta zorlandığımız bile oluyor." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.