“Esnafın Sorunlarını Sıfırlıyoruz”

“Esnafın Sorunlarını Sıfırlıyoruz”
CHP Samsun Milletvekili Adayı Kemal Zeybek,01 Kasım 2015 seçim çalışmaları kapsamında,Ladik veAlaçam ilçeleri halk pazarında, esnaf vatandaşlarıziyaret ederek sorunlarını dinledi ve CHP’nin seçim vaatlerini esnaflarla paylaştı.

Ladik halk pazarında yaptığı konuşmada Zeybek, AKP’nin son 12 yılda toplumun işçi, emekli, esnaf, sanayici, çiftçi olmak üzere tüm kesimlerini mağdur ettiğini ve yaratılan rant ekonomisinin sadece kendi yandaşlarının menfaatine çalıştığını vurguladı. 
Türkiye’de 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkarın olduğunu belirten Zeybek, AKP döneminde kontrolsüz verilen izinler nedeniyle, esnafların, AVM ve hipermarketlere karşı haksız rekabetin mağduru olduğunu ifade etti. Kredi ve kredi kartı borcu olmayan esnaf kalmadı.Esnafın iki yakası bir araya gelmiyor. AKP, esnaflarımıza sadece iki seçenek bırakıyor; daha fazla borçlanma ya da kepenk kapatma. Esnafımız işini büyütmek için değil, borcunu ödeyebilmek için kredi çekiyor. Esnafımız, dünyada, en pahalı elektrik ve akaryakıtı kullanıyor dedi.
Kemal Zeybek sözlerine, CHP iktidarında, yasal düzenlemelerle, devlet esnafa destek olacak, esnafımızı koruyacak ve tam sosyal güvenceye kavuşturacağız diyerek devam etti.CHP iktidarının ilk 1 yılında, esnafın emekli aylığından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi kaldırılacak.Esnaf Bakanlığı kurulacak, esnafın sorunlarının siyasette geniş yer bulması sağlayacağız. Esnaf ve KOBİ’ler ödedikleri yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanacak. Esnafımız, giderlerini vergiden düşecek. Bağ-kur prim borcu olan esnaf, sağlık hizmeti almaya devam edecek. Çırak ve kalfaların SGK primleri devlet tarafından ödenecek. Belediyelerin esnafla rekabet etmesi önlenecek. Belediyelerde yalnızca esnafın sorunlarıyla ilgilenen Esnaf Masaları kurulacağını belirterek vaatlerini sıraladı.
Haksız rekabete yol açan Suriyeli göçmenlerin,  vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf iş yapmaları önlenecek. 
Zeybek, konuşmasında, ekonomik sorunların yanı sıra, son 12 yıllık AKP iktidarının yarattığı ayrımcılık, kutuplaşma, adaletsizlik, vicdansızlık, sevgisizlik, hoşgörüsüzlük ve zorbalığı da sıfırlayacaklarını belirtti. Millet bıktı usandı artık;”yaşanacak bir Türkiye” istiyor.Biz CHP olarak hazırız. Projelerimiz, kadrolarımız hazır. Yeter ki bir olalım, birlik olalım.Oyumuza ve sandıklarımıza sahip çıkalım, önünde durulamaz bir büyük güç olarak , bu ülkeye gerçek millet iktidarını getirelim. Az kaldı, 01 Kasım seçimleriyle “Yaşanacak bir Türkiye” geliyor diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum