ESNAFIMIZI FAİZE EZDİRMEDİK

ESNAFIMIZI FAİZE EZDİRMEDİK
Ak Parti Samsun Milletvekili Adayı Adem TUNCER, seçim çalışmalarını Ondokuzmayıs ilçesinde sürdürdü.

Ondokuzmayıs sanayi esnafını ziyaret eden TUNCER, esnaflarla sohbet etti, esnafın sıkıntısını dinleyip sorularını cevaplandırdı.

                ‘Esnaf ve sanatkârlara Halk Bankası aracılığıyla kullandırdığımız önemli miktarlara ulaşan uygun koşullu krediler kullandırdık.’ diyen TUNCER AK Parti’nin, esnafı faizden kurtardığını ifade etti.

YÜZDE 47 OLAN FAİZ, ŞİMDİ YÜZDE 4

Söz konusu uygulamamız kapsamında 2002 yılında esnafa yansıtılan kredi faizleri yüzde 47 seviyelerinde iken, 2003 yılından itibaren kademeli bir şekilde düşerek, 2011 sonrası Cumhuriyet tarihinin en düşük kredi faiz oranları olan yüzde 4-5 seviyelerine kadar inmiştir. 2002 yılında 153 milyon TL olan kredi bakiyesi, 2014 yılı sonu itibarıyla 12,5 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.

                KOSGEB kanalıyla 1991-2003 döneminde KOBİ'lere 14,5 milyon TL destek sağlanmışken, 2003 yılından bugüne kadar, 172 kat artışla yaklaşık 2,5 milyar TL destek sağladık.Bugüne kadar altyapısı tamamlanan 155 OSB projesinin 90 tanesini tamamladık. Bu alanlarda uygun yatırım ortamı sağlarken, çevresel açıdan da tedbirler aldık.Son 12 yılda tamamlanan 90 OSB'de bugün itibarıyla 685 bin kişi istihdam edilmektedir.

ESNAF VE TOKİ EL ELE

Esnaf ve sanatkârlara yönelik küçük sanayi sitelerinin yapımında TOKİ imkânlarını kullandırdık. Modern toplu taşımacılık ile esnaf ve sanatkârların faaliyet gösterdikleri fiziki mekânların iyileştirilmesine yönelik projeler gerçekleştirdik.

Esnaf ve sanatkârların AB programlarından faydalanmasını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yaptık.

Ahilik kültürünün yaşatılmasına yönelik çalışmaları destekledik. Esnaf ve sanatkârlar destek sistemi (ESDES) projesini hayata geçirdik.

GİRİŞİMCİYİ TEŞVİK ETTİK

Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcileri 1 milyon liraya kadar destekledik. Bugüne kadar 2 bin 251 işletmeye 214,2 milyon TL destek sağladık.

Girişimci adaylarına kendi işletmelerini kurmak için geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere 100 bin TL'ye kadar destek sağlamaktayız. Bugüne kadar, 14.850 girişimcimize 230 milyon TL destek sağladık.KOBİ'lerimizin sorunlarını üniversitede üretilen bilgi birikimini kullanarak işbirliği içinde çözme alışkanlığı edinmelerini amaçlayan bir destek mekanizması olan San-Tez Programıyla bugüne kadar 908 projeye 186 milyon TL kaynak aktardık.

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNİN SAYISI 59 OLDU

Teknoloji geliştirme bölgesi (TGB) sayısını 22'den 59'a çıkardık. TGB'lerde faaliyet gösteren işletme sayısı da 604'den 2.947'ye yükselmiştir. Bu işletmeler 30 bin kişiye istihdam sağlamakta ve 1,7 milyar dolarlık ihracat yapmaktadır.

2002 yılında 4 bin olan KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletme sayısı bugün 770 bini aştı.

Ülkemizde girişimcilik eğitimlerinden yararlananların sayısını, 6 binden son beş yıl içinde 255 bine çıkardık.

 

                

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.