ESNAF UMUTLU VATANDAŞ KARARSIZ

ESNAF UMUTLU VATANDAŞ KARARSIZ
Samsun'un tarihinden bu yana önemli bir konum olan Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılacağının duyurulmasının ardından Samsun kamuoyu bu konuyu tartışmaya başladı. Yaşanan ticari mağduriyetin önlenmesi ve Çiftlik'in yeniden canlandırılması adına başlatılacak olan çalışma esnafın yüzünü güldürse de vatandaşın bir kısmı ise gereksiz buluyor.

AMAÇ ÇİFTLİK EKONOMİSİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışma için esnaf, Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılmasının ticaretini artıracağını ve canlandıracağını ifade ediyor. Çiftlik Caddesinin trafiğe kapatılmasının doğurduğu sonuçları anlatan bir esnaf gazetemize verdiği beyanatta, araç trafiği kalktıktan sonra tamamen yayaların gezdiği ve etrafa bakındığı bir cadde haline geldiğini anlattı. 'Zaten ekonomik durgunluğun getirdiği bir sıkıntı yaşıyoruz' diyen işletme sahibi aylardır kira ödeyemediğini dile getirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi caddede ticareti artırmak adına yakında trafiğe açacak.

2222-7.jpg

AVM'LER ÇİFTLİK CADDESİNİ BİTİRDİ
Esnafların dışında Samsunlu vatandaşlar ise 'şehirde rahatça gezebildiğimiz tek yer Çiftlik Caddesi' diyerek duruma kısmen tepkili. Öte yandan mültecilerin yoğun olarak yaşadığı yer haline gelen Çiftlik mahallesinin sorunları sadece trafikle bitmiyor. Büyük firmaların AVM'lere gittiği caddede küçük işletmeler kaldı. AVM'lerle rekabet edilebilmesi için trafiğin mutlaka açılması gerektiği konusunda birleşen esnaf, Türkiye'deki diğer illerde yapılan uygulamarı örnek göstererek 'günde 10 bin araç geçebilme ihtimali olan cadde mutlaka canlanacaktır' diyor.

2222-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum