Eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz; BELEDİYEYİ PERİŞAN ETTİ!

Eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz; BELEDİYEYİ PERİŞAN ETTİ!
Büyükşehir eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; Belediyeyi üç milyar liranın üzerinde borca sokarak Milletvekilliğine gitmiş olması ‘Belediyeyi perişan etti’ yorumlarına neden oldu. 

Belediyenin parasının bu şekilde hoyratça harcanmış olması Yusuf Ziya Yılmaz’ın milletin parasını nasıl harcadığının açık delili olarak ortaya çıkmış durumda. Belediyenin ve SASKİ’nin tüm gelirlerinin ipotek altında olduğu bir Belediyede yeni seçilecek Başkanın nasıl hizmet vereceği de merak konusu.

HOYRATÇA PARA HARCAMIŞ
Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan Büyükşehir Belediyesi’nin parasını hoyratça harcamaktan çekinmeyen Yusuf Ziya Yılmaz; adeta kendisinden sonrası tufan mantığı ile hareket ettiği, ortaya çıkan borç yükünden anlaşılmakta. Üç milyar liranın üzerinde borç batağına soktuğu Büyükşehir Belediyesi’nin gözle görülür iki hizmeti var. Bunlardan birisi; Hafif Raylı sistem, diğeri de katı atık depolama sistemi. Bunun dışında şehre peyzaj yapmanın ötesinde en ufak bir hizmeti olmadığı da ortada.

samsun-buyuksehir-belediye-baskani-yusuf-ziya-yilmaz-yerli-otomobil.jpg

BU HİZMETLERİN BEDELİ BU MU?
Yusuf Ziya Yılmaz döneminde Büyükşehir Belediyesi’nde gözle görülür hizmet olarak Samsun kamuoyuna sunulan Hafif Raylı sistem ve katı atık depolama sisteminin maliyeti ortada olmasına rağmen üç milyar lira gibi yüklü bir borç altına sokulması Samsun halkının geleceğini teminat altına almak olarak nitelendirildi. 130 milyon dolara Hafif Raylı Sistemi, 20 milyon dolara da katı atık depolama sistemini yaptırdığı ortada olmasına karşın Belediyenin üç milyar lira civarında borç batağında olması akıllara durgunluk verecek boyutta.

A.Ufuk Erkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum