EŞİNE DESTEK VERMEK İSTEDİ, AYAKKABI USTASI OLDU

EŞİNE DESTEK VERMEK İSTEDİ, AYAKKABI USTASI OLDU
Bafra Kaymakamı Halis Arslan,”Eşine destek için ayakkabı yapımını öğrenen 40 yaşındaki Tülay Önder, atölyesinde 17 yıldır ayakkabı ürettiğini söyledi“ dedi.

‘AYAKKABI TAMİRCİLİĞİNİZDEN DOLAYI SİZİ TEBRİK EDİYORUM’

Kaymakam Halis Arslan ,”17 yıldan bu yana Bafra’da tek bayan ayakkabı tamircisi alan 40 yaşındaki Tülay Önder’i atölyesinde  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer ile birlikte  ziyaret ettik. eşinize destek amacıyla yapmış olduğunuz ayakkabı tamirciliğinizden dolayı sizi  tebrik ediyorum. Bu işinizle ilgili bir proje hazırlayın ve getirin. Kadın girişimcilik kursu alma konusunu da değerlendirin“ diye konuştu. 

‘BÜYÜMEYEN İŞ YERİMİZDE ELEMAN ÇALIŞTIRMAYA BAŞLADIK’

Bafra İlçesinde ayakkabı tamiri ve üretimi yaptıklarını Kaymakam Halis Arslan’ a söyleyen Tülay Özdemir," Mest (hafif ve yumuşak bir ayakkabı türü) imalatı yapan eşim  maddi imkânsızlık nedeniyle  işçi çalıştıramıyordu ve bende bunun üzerine çıraklık eğitimine gittim.  Ayakkabı yapımını öğrendim. Eşime yardım  etmeye başladım. Bu arada yavaş yavaş büyümeyen iş yerimizde  eleman çalıştırmaya başladık. Plastik anne ayakkabısı yaptım. Çin ayakkabısı bizim işimizi tamamen sekteye uğrattı. O dönem ya kapatacaktık ya da küçülecektik. İşçilerimiz azaldı. Şimdi tek başıma kaldım. Deri ayakkabı yapıyorum. Sipariş üzerine çalışıyorum ve tamir ediyorum. Bir ayakkabıyı en az bir günde yapıyorum “dedi.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.