SAMSUNSPOR TÜRK FUTBOLUNA GÜNEŞ GİBİ ÇIKACAK

SAMSUNSPOR TÜRK FUTBOLUNA GÜNEŞ GİBİ ÇIKACAK
Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek uzun vadedeki hedefinin Samsunspor’u Süper Ligin 6’ncı şampiyonu yapmak olduğunu söyleyerek samimi açıklamalarda bulundu.

"İLK SÜPER LİG GOLLERİMİ BURADA ATTIM"
Antrenörlük hayatında hep Süper Lig’de çalıştığını belirten Ertuğrul Sağlam, “1989 yılında Gaziantepspor’dan geldim. Samsunspor’un kazadan sonraki ilk transferiydim. Daha sonra 5 sene futbolculuk döneminde her sene üstüne koyarak, futbol olarak değer kazanarak 2 defa Süper Lig’den düşüp, 2 defa ikinci ligde şampiyonluk yaşayarak, son senemizde de Samsunspor tarihine geçecek bir sezondan sonra yine tarihi bir transferle Samsun’dan ve Samsunspor’dan ayrıldım. Bu dönem içerisinde ben ilk Süper Lig deneyimimi, Süper Lig’deki ilk gollerimi burada attım. Ümit Milli takım ve A Milli Takım formasını Samsunspor forması giyerken giyme şansı buldum. 

"FUTBOLDA GELECEĞİMİ BURADA GÖRÜYORUM"
Futbol hayatında o yükselişi yaşarken birçok keyfi burada yaşadım. Sonrasında teknik direktör olarak Samsunspor’da başladım. 35 yaşında Süper Lig’de teknik direktörlük bana nasip oldu. O sorumluluğu da anlımızın akıyla tamamladık. Artık futbola ait geleceğimi de burada görerek, bundan sonraki hayatımı da geçirmeyi ve bitirmeyi düşünüyorum. Bunu söylerken burada hem ikinci ligde geçirmeyi de düşünmüyorum. Bir tarafında bu işin duygusallık varken, bir tarafında da gerçek anlamda profesyonellik var. Ben yaklaşık 13-14 yıllık antrenörlük hayatımda hep Süper Lig’de çalıştım. Birinci lig bile görmedim” diye konuştu.

wwwwwwwwwww.jpg

"ALTINCI ŞAMPİYON..."
Uzun vadede Samsunspor’u Süper Lig’de 6’ncı şampiyon yapmak istediğini ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Benim buraya gelişim birçok insan için sürpriz oldu ama bence ülke futboluna da düşünce devrimi, bakış açısı olarak da geçebilir. Bizim amacımız önce birinci lige çıkıp daha sonra Samsunspor’u layık olduğu Süper Lige taşıyıp, ondan sonra kulüp içi organizasyonla beraber şehir desteğini de tam olarak arkamıza alarak çirkinleşmiş, batığa saplanmış, farklı menfaat ilişkilerinin futbolun yönetici kademelerinde çok çirkin bir şekilde çıktığı, futbol kalitesinin iyice düştüğü, saha içinde ve saha dışında spor adına davranışların iyice yozlaştığı bir futbol ortamında Samsunspor’un böyle aşağıdan çok sağlam temeller üzerine kurularak Türk futboluna bir güneş gibi çıkabileceği beklentisi bende var.  

"SÜPER LİG'DE KALICI OLACAK BİR SAMSUNSPOR"
Samsunspor’u Süper Lige taşırken, bu gerçeklerle az önce saydığım futbol adına çirkinliklerinden arındırarak herkesin saygı duyacağı, futbol adına değerleri ön plana çıkaran, bugün spor adına kaybolmaya yüz tutmuş birçok değeri de almış, sahiplenmiş ve bunu uygulayarak Türk futboluna bir güneş gibi Samsunspor’u çıkarmak ve sunmak istiyoruz. Daha sonrasında da Süper Lig’de kalıcı olan bir Samsunspor, daha büyük hedefleri kovalayacak, Avrupa kupalarına oynayan ve sonrasında da inşallah Süper Lig’in 6’ncı şampiyonu olarak da Samsunspor’u bu başarıyla tanıştıracağız. Uzun vadedeki hedefimiz bu” şeklinde konuştu.

"HERKESİN MUTLU OLDUĞU BİR YAPI"
Sezon sonunda Samsunspor’un birinci lige çıkarmak istediklerini belirten Ertuğrul Sağlam, “Burada sizlerin çok desteğine ihtiyacımız olacak. Zaman zaman gidip gelen, sallanan, hafif bir kaos ortamına giren, ufak bir başarısızlıkta hemen seslerin yükseldiği bir ortamdan Samsunspor’u tamamen kurtarıp, hem saha içerisinde ortaya koyacağımız mücadele, futbol kalitesi ve alacağımız sonuçlarla dışarıdaki karamsar yapıyı da kaldırıp herkesin mutlu olduğu bir yapıya herkesi sokmak istiyoruz. Bu da benim için çok önemli. İnşallah bu süreç Hekimoğlu Trabzon maçıyla başlayan Şanlıurfaspor maçıyla devam eden ve inanıyorum ki bu hafta Sarıyer maçıyla taraftarlarımızın da dolduracağı stat da onların da desteği ile yine ortaya koyacağımız iyi mücadele, güzel futbol ve alacağımız sonuçla artık saha içerisindeki ortaya koyacağımız kalite ile istikrarı yakalayan bir Samsunspor olma yolunda hızlı bir şekilde bu işi gerçekleştirme zorunluluğumuz var. İnşallah sezon sonunda Samsunspor olarak birinci lige çıkıp, daha sonraki hedefleri de yeniden planlayacağımız o günlere gelmek istiyoruz” dedi.

 

"SAMSUNSPOR TÜRK FUTBOLUNA GÜNEŞ GİBİ ÇIKACAK"

"SAMSUNSPOR TÜRK FUTBOLUNA GÜNEŞ GİBİ ÇIKACAK"

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum