Ereğli'de Kaza

Ereğli'de Kaza
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde frenleri boşalan halk otobüsü, park halindeki 3 araca çarparak durabildi.

İki otomobilin, yaklaşık 4 metre yükseklikten boşluğa düştüğü kazada yaralanan olmazken, şoka giren halk otobüsü sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

Kaza, sabah 07.20 sıralarında Bağlık Mahallesi Hacı Abdurrahman Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, sabah seferini yapan Muhammet Erdoğan'ın (28) kullandığı 67 M 8502 plakalı midibüs, yokuş aşağıya indiği sırada frenleri boşaldı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü Erdoğan, midibüsü yan yatırmak için direksiyonu kırmaya çalıştı. Ancak bunda başarılı olamayınca Konak Apartmanı önünde park halindeki 67 LN 102, 67 TZ 651 ve 67 UE 988 plakalı otomobillere çarptı. Çarpmanın etkisi ile korkulukları kıran 67 TZ 651 ve 67 UE 988 plakalı otomobiller, yaklaşık 4 metre yükseklikten boşluğa düştü. Halk otobüsü ise binanın giriş katının demir korkuluklarına çarparak durabildi. Deprem olduğunu zanneden ve evlerinden dışarıya çıkan apartman sakinleri polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kazada şoka giren halk otobüsü sürücüsü Muhammet Erdoğan, otomobil ile özel hastaneye götürüldü.

Apartman sakinlerinden Fikri Kapan, kütleme sesine kalktıklarını söyledi. Kapan, "Uyuyorduk. Kütleme sesine uyandık. Çevreye baktığımda bir şey göremedim. Bina içinde hareketlilik olunca komşulardan kaza olduğunu duydum. Aşağıya inip baktığımızda otobüs kaza yapmış. İki araç da boşluğa düşmüş." dedi.

Kazada aracı boşluğa düşen ve kullanılamayacak hale gelen Kaan Şen ise "Yukarıdan gelen otobüs soluğu bizim apartmanda almış. Bundan önce de taksici uyaya kalarak aracıma zarar vermişti. Şimdi de bu oldu." dedi. Mahalle halkı ise "Kaza hafta içi yaşansaydı facia olurdu." diye ifade etti. Kazanın meydana gelmesi ile birlikte küçük çocuklar da panik yaşadı. Çocuklar çok korktuklarını ve kütleme sesini deprem zannettiklerini söylediler.

Kazanın ardından olay yerine gelen kurtarma ve itfaiye ekipleri, ilk olarak evin duvarına yaslanan otobüsü kurtardı. Daha sonra boşluğa düşen otomobilleri kurtarma çalışması yapıldı. Yaklaşık bir saat süren kurtarma çalışmalarının ardından trafik normale döndü. Polis, kaza ile ilgili tahkikat başlattı.Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.