Engellilerin hakları istismar ediliyor

Engellilerin hakları istismar ediliyor
ÇA-BED Başkanı Mustafa Uçar, CHP'nin düzenlediği kermeste yaptığı konuşmada engelli vatandaşların haklarının bir takım organizasyonlar ile suistimal edildiğini ifade etti

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği (ÇA – BED) Başkanı Mustafa Uçar, Kadın Kolları Başkanı Yeliz Okurcan, Dernek danışmanları ve üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP Kadın Kolları tarafından açılan kermesi gezdiler.

ENGELLİLERİN DUYGULARI SÖMÜRÜLÜYOR
Engellilerin duygularının sömürülerek, engelli vatandaşların haklarının suistimal edilerek bir takım organizasyonlar ile engelli dergilerinin satılarak haram kazanç elde edildiğini belirten ÇA-BED Başkanı Mustafa Uçar, “Bu gibi satışların Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği ile hiçbir bağı alakası yoktur. Ayrıca bu tür satış ve duygu sömürüleri yapanlar için çarşambalı hemşerilerimden pirim vermemelerini istiyoruz. Bizim ilçemizde yaşayan 7 Bin 375 engellimiz var” dedi.

YETKİLİLER DUYARLI OLMALI
CHP Çarşamba İlçe Başkanı Kadir Okutgen, ilçede engellilerin haklarına yönelik her türlü olaya yetkililerin duyarlılılık göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.