ENGELLİLER İÇİN EN İYİ SPOR 'HEMSBALL'

ENGELLİLER İÇİN EN İYİ SPOR 'HEMSBALL'
SAMSUN Amisos 55 Engelliler Spor Kulübü antrenörü 23 yaşındaki Özgür Kılıç, 'Hemsball' adlı sporun engelliler için faydalı olduğunu söyleyerek...

"Odaklanma, refkleks, denge konsantrasyonu ve koordinasyon gerektiren bu spor 4 yaşından itibaren herkesin oynayabileceği bir oyun. Özellikle engelli kardeşlerimize tavsiye ediyorum" dedi.

Samsun'da çocukların ve gençlerin yeni eğlencesi ve sporu 'Hemsball' sporu oldu. El ile oynanan, enerji, hareket, hamle, denge, istikrar, odaklanma, refleks, konsantrasyon ve koordinasyon gerektiren oyun, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) büynesinde destekleniyor. Özellikle engelliler tarafından yoğun ilgi gören hemsball, 7'den 70'e her yaş grubundan insanın yeni heyecanı oldu. Samsun'daki iki hemsball antrenöründen biri olan ve Amisos 55 Engelliler Spor Kulübü Hemsball takımının da antrenörü olan Özgür Kılıç, "Çocukların psikomotor gelişimini desteklemek, odaklanma ve konsantrasyon gelişimini, denge gelişimini, zihinsel koordinasyonu sağlamak ve refleksleri geliştirmek, esneklik kazandırmak, hareketsiz kalma, obezite ve stres sorunlarına da çözüm getirmek, stres atmak, yaşlıların fiziki aktivitelerini arttırarak sağlıklı yaşamlarına destek olmak, engelli insanların fiziki aktivitelerine yardımcı olarak spor yapmalarını sağlamak, çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklar ile bilgisayar bağımlılığından uzak durmasını sağlamak, oynama kolaylığı nedeniyle spor salonu veya sahasına gereksinim duymadan rahatça oynanarak her öğrencinin spor yapmasını sağlamak gibi faydaları bulunuyor" dedi.

Her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalı olduğunu dile getiren Özgür Kılıç, "Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir. Yeni sporun ismi belirtildiği gibi oyun esnasında ortaya konan performansın baş harflerinin birleşmesi sonucunda doğmuştur. Oyunun amacı, hemsball topunu yerde bulunan hemsball hedef tahtası üzerindeki çemberin içine, çembere çarptırtmadan göndererek rakip oyuncu ve oyuncuların alanına yere değmesini sağlamak ve rakip oyuncunun aynı amaca ulaşmasını önlemektir. Oyun ve oyuncuların rakip alana gönderirken topu ayak bastıkları tablalar dahil her türlü tutma hakları vardır" diye konuştu.

Bu sporun yüzde yüz yerli bir spor olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklendiğini ifade eden Özgür Kılıç, Samsun'da 4 yaşından itibaren herkese bu sporu yaptırmaya ve sevdirmeye çalıştıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.