ENGELLİ TEKVANDOCULARDAN 2 AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

ENGELLİ TEKVANDOCULARDAN 2 AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
3. Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcular 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.

Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcular 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı. Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Türkiye Tekvando Federasyonu ev sahipliğinde Antalya - Belek'te düzenlenen 3. Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'na 15 ülkeden 80 sporcu katıldı. Şampiyonaya 16 sporcuyla katılan Türk milli takımı 11 madalya kazandı.

Avrupa Şampiyonu oldular
Bayanlar K44 kategorisi 49 kiloda mücadele eden Büşra Gör, finalde Rus Elena Believa'yı mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu. Erkekler K43 kategorisi 75 kiloda tatamiye çıkan Yaşar Sami Gökbaba da, finalde Ukrayna'dan Anton Shvets'i yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Bayanlar K44 kategorisi 58 kiloda Gülsün Demiral Çelik, K44 kategorisi +58 kiloda Kadriye Turgut ile erkekler K42 kategorisi 61 kiloda Mehmet Sami Saraç, K44 kategorisi 75 kiloda Haşim Çelik gümüş madalya kazandı. Erkekler K42 kategorisi 75 kiloda Mehmet Serkan Serpici, K43 kategorisi 61 kiloda Abdülkadir Candan, K44 kategorisi 61 kiloda Halil Altuğ Cantürk, K44 kategorisi 75 kiloda Bayram Kayan ile Açık kategori 61 kiloda Kadir Atılgan bronz madalya kazandı.

Toplam 11 madalya
Türkiye, bayanlarda 1 altın ve 2 gümüş madalya kazanarak ikinci sırayı alırken erkeklerde ise 1 altın 2 gümüş ve 5 bronz madalyayla 4. sırada yer aldı. Türkiye, genel sıralamada ise 3. oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 3. Avrupa Para - Tekvando Şampiyonası'nda madalya kazanan sporcular için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç, Antalya'nın Belek kentinde yapılan şampiyonada madalya kazanan sporcuları tebrik ederek, Türkiye'nin farklı branşlarda da adını duyurmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Bakan Kılıç Tebrik Etti
Bakan Çağatay Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Avrupa Para - Tekvando Şampiyonası'nda ülkemizi ve bayrağımızı başarıyla temsil eden Milli Takımımızı ve bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sporcularımızın aldığı 2 şampiyonluk, 4 gümüş ve 5 bronz madalya bizlere haklı gurur yaşattı. Farklı branşlarda aldığımız bu başarılar diğer sporcularımıza ve gelecek nesillere örnek oluyor. Sporcularımızın verdiği mücadeleler sayesinde ülkemiz ismini tüm hızla dünyaya duyurmaya devam ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.