ENGELLİ ÇOCUKLARDAN GELENEKSEL ŞENLİK

ENGELLİ ÇOCUKLARDAN GELENEKSEL ŞENLİK
Kurtman Ersanlı: “Bunları görmeyen, anlamayanlar utansın!”Hürriyet Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin her yıl düzenlemekte olduğu geleneksel şenliğine bu yıl yenisini ekledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kurum Müdürü Erdem Demir'in konuşması sonrasıöğrenciler marifetlerini sergiledi. Şiirler okundu, şarkılar söylendi;skeçler, milli oyunlar, birbirini izledi. Tüm gösteriler katılımcıları büyüledi. Dört saat sürmesine rağmen salondaki dinamizm hiç sönmedi.
Bir yıl boyu çocukların yaptıkları birbirinden güzel el işleri takılar, biblolar, tablolar ve süs eşyalarından oluşan şahane bir de sergi açıldı. Samsunlu bağlama üstadı sanatçı İsmail Altun türküleriyle duygulanan ve çocuklarının gösterilerini izleyen anne-babalarhatta tüm katılımcılar sevinçlerinden gözyaşlarını tutamadılar.
Programda duygularını dile getirmesi için söz verilen Prof. Dr. Kurtman Ersanlı “Bu çocuklar bir şeyler yapamaz diyenler, bu çocukların yaptıklarını görsünler, görsünler ki engelli denen insanların fırsat verilirse neleri yapabileceklerini anlasınlar. Bunları görmeyenler, anlamayanlar utansın!” diye konuştu.
Ersanlı düşüncelerini, “Bu başarının sırrını'Her insanın değerlendirilecek mutlaka birden fazla yeterlilikleri vardır'söylemiyle yola çıkan Hürriyet Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, bu çocukları engelli olarak nitelendirmiyor. Bu çocuklar, bizim özel durumu olan özel çocuklarımız”sözleriyle ifade etti.
Veliler, Hürriyet Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ndenmemnuniyetini dile getirirken kurumda çalışanlaraolan minnettarlıklarını dile getirdiler. Çalışmaları ile bölgede hatta ülkede örnek bir eğitim kuruluşu olduğunu söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.