Enerji ve sanat Eskişehir’de buluştu

Enerji ve sanat Eskişehir’de buluştu
İzocam ve İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) iş birliğinde, çok sayıda ünlü ismin eserlerinin de yer aldığı 'Enerji'k Bakış', resim sergisi Eskişehir'de görücüye çıktı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nde ziyarete açılan sergi, 12 Aralık 2014 tarihine kadar açık kalacak. Türkiye'nin farklı illerinde sergilenen ve bu yıl 11. kez kapılarını açan 'Enerji'k Bakış' sergisi bugüne dek 40 bin sanatseverle buluştu.

Farklı meslek gruplarından kişilerin bir araya gelerek oluşturduğu sergide enerjinin sanatsal olarak işlendiği eserler yer alıyor. Ana yapısı, öncelikle fotoğrafları baz alarak farklı disiplinlerinden kişiler ile enerjiye sanatsal açıdan yaklaşmak olan sergi sayesinde geleceğe enerji konusunda ışık tutmak, çocukların, gençlerin ve bireylerin dikkatinin enerji verimliliğine çekmek amaçlanıyor. Ayrıca projede 'sanatçı' duyarlılığı ile enerji verimliliğine ayna tutulması hedefleniyor.

İFSAK ile birlikte yürütülen proje kapsamında, aralarında birçok tanınmış ismin de yer aldığı birçok fotoğrafçı 'enerji'yi sanatsal yaklaşımla yorumluyor. Eserleriyle projeye katkıda bulunanlar fotoğraf, edebi metin, öykü, düz yazı, anı, şiir, kısa film, karikatür, animasyon film ve beste dallarında yaratıcılıklarını ortaya koyuyor. Sergilenen söz konusu bu eserlerin, ileri de albüm haline getirilerek gelecek nesillere ışık tutacak bir sanat rehberine dönüştürülecek.

Sanat dünyasının önde gelen isimlerinin destek verdiği 'Enerji'k Bakış' sergisinde küresel gündem konuları arasında yer alan 'Enerji Verimliliği' temalı 120 fotoğraf, o fotoğraflardan yola çıkılarak yazılmış 120 metin ve karikatürler ile birlikte bu projeye özel hazırlanmış iki beste, bir kısa film ve bir animasyon film yer alıyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.