Enerji Bakanı sordu, Türkoğlu anlattı

Enerji Bakanı sordu, Türkoğlu anlattı
Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun, canlı yayında seçim için alınan önlemleri anlatırken, programa YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu da telefonla katıldı.

 

Türkoğlu, “Sorumluluk bölgemizde enerji hatlarında herhangi bir problem bulunmuyor. Şirketimiz, vizyonu gereği kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmetini seçim süresince de sürdürülebilir bir şekilde sunmuştur” dedi

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye genelinde elektrik enerjisi dağıtım bölgelerine canlı yayında bağlanarak, seçimi etkileyecek elektrik kesintisi olup olmadığı konusunda bilgi aldı. TEİAŞ Gölbaşı Milli Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü'nde 21 elektrik dağıtım şirketiyle görüntülü ve sesli anlık bağlantılarla koordinasyonu sağlayan Bakan Alaboyun, seçimde 'enerji tedbirleri' ile ilgili alınan önlemleri anlattı. Alaboyun;  “Enerji kesintilerine anında müdahale edebilelim diye, 21 elektrik dağıtımı şirketiyle an ve an irtibattayız" dedi.

 

SEÇİMLER ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

 

Enerji Bakanı, elektrik arızalarıyla ilgili alınan tedbirler doğrultusunda TRT'de canlı yayında yaptığı açıklamaya YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu da telefonla katıldı ve YEDAŞ’ın sorumluluk bölgesi olan Orta Karadeniz Bölgesi’ndeki enerji hatlarında herhangi bir problemin olmadığını söyledi. “1 Kasım seçimleri, ülkemiz adına hayırlara vesile olsun” sözleriyle canlı yayına bağlanan Türkoğlu,

“Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de enerji dağıtımı konusunda problem yaşamıyoruz. Müşteri memnuniyeti odaklı, kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisidağıtımı hizmeti sunmayı misyon edinen Şirketimiz, 66 ilçemizde 671 personel ve 148 araçla teyakkuz durumunda. Şu anda ekiplerimize ulaşan herhangi bir enerji kesintisi ihbarı yok” dedi.

 

MÜDAHALE İÇİN HAZIRDIK

 

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, dün yapılan 1 Kasım genel seçimlerinde elektrik kesintilerine karşı bölgelerinde 'acil bakım' ekibi oluşturduklarını belirterek, “186 Nolu Elektrik Arıza Hattı’mızın koordinesinde günler öncesinden tedbirlerimizi aldık. 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi ve esnasında sürdürülebilir enerji sağlamak adına 3 bin 202 adet kabin, 17 bin 827 adet trafo merkezi ve 1 milyon 183 bin 028 adet enerji taşıyan direğimizde bakım çalışmaları gerçekleşti. Ancak her ihtimale karşı da enerji nakil hatlarında gelebilecek bir arıza olması halinde ekiplerimizi kilit noktalarda konuşlandırdık ve anında müdahale edilebilmesi için hazır tuttuk. Seçim öncesi ve seçim günü herhangi bir enerji kesintisi yaşamadık" diye konuştu.Planlı olarak yapılan enerji nakil hatlarındaki çalışmaların ve bakımların daha önceden tamamlandığını ve bakımı süren hatlar ve trafolarda ise çalışmaların seçim sonrasına ertelendiğini ifade eden Türkoğlu, "Tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.