Endonezya'da kaybolan uçak için endişeli bekleyiş sürüyor

Endonezya'da kaybolan uçak için endişeli bekleyiş sürüyor
Endonezya'da kaybolan uçağın akıbeti hakkında henüz net bilgi elde edilemezken yolcu yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Bu sabah 07:24'te Air Asia havayollarına ait QZ 8501 uçuş numaralı Airbus tipi yolcu uçağıyla bağlantı kesilmişti. Yaklaşık 10 saat geçmesine rağmen henüz uçağa ne olduğuna dair herhangi bir sonuca ulaşılamadı.

Air Asia havayolu şirketi Ceo'su Tony Fernandes, yolcu yakınlarını teselli etmek ve Endonezyalı yetkililer ile görüşmek üzere Surabaya şehrine gitti.

Endonezya'da yolcu uçağının bulunması için seferberlik başlatıldı. Devlet başkan yardımcısı Yusuf Kalla Ulusal Arama Kurtarma Kurumu BASARNAS merkezinde çalışmalara başkanlık ediyor.

Endonezya'nın Singapur Büyükelçiliği gözetiminde özel bir ekip oluşturuldu. Singapur Havaalanı'nda kurulan bir merkez ile yeni gelişmeler takip edilecek ve yolcu yakınları buradan bilgilere ulaşabilecek.

Uçağın akıbeti henüz bilinmezken, internet sitelerinde, uçakla irtibatın kesildiği saatlerde, birkaç kez şimşek çarpması meydana geldiği bilgileri dolaşıyor. Uçağın şimşek çarpması dolayısıyla düşebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Uçak ile irtibatın kesildiği yere yakın bulunan Belitung adası çevresinde de arama çalışmalarına devam ediliyor.

Air Asia pilotu Iriyanto'nun toplam 20 bin 537 saatlik uçuş tecrübesine sahip olduğu açıklandı. Iriyanto en son merkezden yükseklik izni istemişti. Bunun da yoğun bulut tabakası nedeniyle olabileceği tahmin ediliyor.

Air Asia firmasının CEO'su Tony Fernandes'in Endonezyalı yetkililer ile görüşmek ve yolcu yakınlarını teselli etmek amacıyla Surayabaya'ya gittiği belirtiliyor. Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.