EN ETKİLİ KADINLAR GÜNÜ

EN ETKİLİ KADINLAR GÜNÜ
EN ETKİLİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI BULVAR AVM’DEN..!

08.03.2016

 

Kadınlar Günü'nün en dikkat çeken etkinliği Bulvar AVM’de gerçekleşti. Günün en anlamlı mesajı, kadınlardan oluşan topluluğun flash mob gösterisi ile verildi.

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan ve istatistiksel olarak her on kadından dördünün şiddete maruz kaldığı ve bu dört kadından birinin ise fiziksel olarak yaralandığı bilinmektedir. Çocuk gelinlerin ve kadın cinayetlerinin sayısı da oldukça fazla olup, bu rakamlar her yıl artış göstermektedir.

Bu sorun küresel anlamda da ele alınmış, " Bir milyar kadının şiddet görmesi gaddarlık ama bir milyar kadının dans etmesi devrimdir" sloganı ile dans organizasyonları yapılmış, çeşitli etkinlikler ve yürüyüşlerle mesajlar verilmiştir.

Bulvar Avm ve Pera Sanat Akademi işbirliği ile, benzer bir gösteriyi meydan alanında gerçekleştirilerek " Kadına Şiddete Hayır" mesajı keyifli bir dans organizasyonu ile verildi. Etkinliğe katılan topluluk, Pera Sanat Akademi dans eğitmenleri Emre Arslan ve Merve Altuntaş eşliğinde daha önce koreografisi hazırlanan dansa çalışarak meydanda nefes kesen bir flash mob gösterisi sundular.

Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırlanan gösteriye öğrenciler, Pera Sanat Akademi eğitmenleri, Bulvar Avm yönetim ekibi ve Teknosa, Boyner ve US Polo gibi birçok mağaza çalışanı katıldı.  Kadınlar hem eğlendiler, hem de “Şiddete Hayır” mesajı vererek bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar.

Gösteride; ambulans ve içerisinden çıkarak dans eden şiddet görmüş kadın karakteri, duvakları ile dikkat çeken çocuk gelinler, tecavüze, istismara, kadın cinayetlerine hayır yazılı tshirtler ve gösterinin sonunda açılan ' Kadına Şiddete Hayır, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun' yazılı dev pankart oldukça dikkat çekti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.