Emtia piyasası geçen hafta pozitif seyretti

Emtia piyasası geçen hafta pozitif seyretti
Emtia piyasasında, geçen hafta Çin hükümetinin ekonomiyi canlandırmak için yeni teşvik paketleri açıklayacağına yönelik haber akışı ve ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerden iyi gelmesiyle pozitif bir seyir izlendi.

Haftalardır süren satış baskısının ardından emtia piyasasında geçen hafta yükselişler görüldü. Çin hükümetinin ekonomiyi canlandırmak için yeni teşvik paketleri açıklayacağına yönelik haber akışı emtia piyasasında geçen hafta risk iştahını destekledi. ABD ekonomisinde "yumuşak iniş" senaryolarının güç kazanması ve resesyon endişelerinin azalması da varlık fiyatlarını olumlu etkiledi.

ABD'de imalat sanayisi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ocakta 50,3'le son 15 ayın en yüksek rakamına çıkarak öngörüleri aşarken, söz konusu veri, imalat sanayisinde yeniden genişleme bölgesine girildiğine işaret etti. Bu durum ülkede ekonomik aktivitenin güçlü kalmaya devam ettiği şeklinde yorumlanırken, ABD'de gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) 2023'ün ekim-aralık döneminde yıllıklandırılmış olarak yüzde 3,3 artış göstererek beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.