Emekli öğretmen müze kurdu

Emekli öğretmen müze kurdu
Samsun'da yaşayan ressam Eyüp Selçuk Yazıcı, öğretmenlik yıllarında Anadolu'nu çeşitli illerinden 30 yıl boyunca topladığı antikalarla küçük çapta bir müze oluşturdu.

Emekli matematik öğretmeni Eyüp Selçuk Yazıcı (58), 30 yıl Anadolu'nun değişik şehirlerinde öğretmenlik yaptığını ve bu sürede her biri 150 - 200 yıllık antika parçaları topladığını söyledi. Topladığı antikalardan küçük çapta bir müze oluşturan Güler, antikalara vatandaşların da ilgisini çekmek için Samsun Antika Kültür ve Sanat Derneği'ni kurduklarını belirtti.

Samsun Antika Kültür ve Sanat Derneği'nin, kültür ve sanatın geliştirilmesi ve antika konusunda farkındalık yaratılması amacıyla kurulduğunu anlatan Güler, "Derneğimizin merkezi İlkadım'dır. Tüm illerde örgütlenmeyi hedefliyoruz. Kitap fuarları ve antika pazarı kurmayı hedefliyoruz. Ben tarihe meraklı bir insanım. Emekli matematik öğretmeniyim. Yağlı boya resimler yapmaktayım. Karma ve kişisel sergiler açıyorum. Bu merak bende çok uzun süre önce başladı ve 30 yıldır antika topluyorum. Anadolu'nun çeşitli illerinde öğretmenlik yaptım. Oradaki eserleri topladım, bu işe o şekilde başladım." diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum