EMEKLİ, DOLANDIRICIYA PARASINI KAPTIRMADI

EMEKLİ, DOLANDIRICIYA PARASINI KAPTIRMADI
SAMSUN'da emekli 81 yaşındaki İbrahim Halil Erekmekçi, cep telefonundan arayıp kendisini 'başkomiser' olarak tanıtan kişi tarafından dolandırılmak istendi.

Erekmekçi dolandırılmak istendiğini anlayınca polisle bağlantı kurdu. Polisin devreye girdiğini anlayan şüpheli, cep telefonunu kapattı.

Merkez Canik İlçesi Belediye Evleri Mahallesi Melihşah Sokak'ta oturan emekli İbrahim Halil Erekmekçi'yi cep telefonundan arayan ve kendisini 'başkomiser' olarak tanıtan şüpheli, "Hesabınızdan yasal olmayan yolla para çekiliyor. Biz bunu engelleyeceğiz, ancak vereceğim hesap numarasına 1500 lira yatırman gerekiyor. Cep telefonunu kapatma" dedi. Bunun üzerine taksiye binen ve şüpheliyle konuşmayı sürdüren Erekmekçi, dolandırılmak istendiğini anlayınca taksiciye polisi aramasını söyledi. Sonra Cumhuriyet Caddesi'nde taksiden inerek yürümeye başladı. İhbar üzerine harekete geçip, Erekmekçi'yi cadde üzerinde bulan polis, konuşmaya devam etmesini söyledi. ATM önüne geldiğinde cep telefonundaki dolandırıcıya "Yakın gözlüklerimi almadım, benden istediğin bilgileri göremiyorum. Buradaki vatandaştan yardım isteyim mi?" diye sordu. Olumlu cevap alan Erekmekçi cep telefonunu sivil polise verdi. Polis şüpheliyi konuşturarak hesap numarasını almaya çalıştı. Şüpheli de Erekmekçi'nin kimlik bilgilerini almak istedi. Polisin yanlış bilgiler verdiğini anlayan şüpheli cep telefonunu kapattı. Şüphelinin numarasına da bir daha ulaşılamadı.

Olay yerindeki sivil ekipler, İbrahim Halil Erekmekçi ile etrafta toplananları "Hiçbir polis ve savcı sizi arayıp para istemez" diyerek uyardı. Daha sonra şikayetçi olmayacağını söyleyen Erekmekçi olay yerinden ayrıldı.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.