ELLERİNDE PATLADI

ELLERİNDE PATLADI

 

Elinde hiç bir belge ve kanıtı ortaya koymadan tamamen yereldeki işbirlikçilerin hayal ürünü olarak yarattıkları şizofrenik düşüncesini "Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı" manşeti yaparak AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a iftara atan Aydınlık Gazetesi tekzip yayınlayarak yalan haber yaptığını okurlarına duyurdu.

"Adil Öksüz AKP'li vekilin araçıyla kaçtı" manşeti atarak AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a karşı tamamen yalan ve iftiralarla dolu bir habere imza atan Aydınlık Gazetesi, mahkeme tarafından verilen karar ile birlikte tekzip metnini bugünkü gazetede de yayınladı. 

Sorumlu ve tarafsız gazetecilik anlayışını tamamen ayaklar altına alan habercilik anlayışı ile 26 Mart 2017 tarihinde yalan habere imza atan Aydınlık Gazetesi'nin bu haberini yereldeki işbirlikçi, hayal ürününden başka bir şey üretmeyerek insanları karalayan, şizofrenik düşünceleri ile ülkesine ve milletine hizmet eden insanlara iftara atan, bunları yaparak kendisine gelir sağlamaya çalışan bu asalak takımının yaptırdığı haber adeta ellerinde patladı. 

YALAN HABERİN TEKZİP METNİ
Aydınlık gazetesinin 29 Mayıs tarihi gazete de 8. sayfada yer alan düzeltme ve yanıt metninde şu ifadelere yer verildi: " 26 Mart 2017 tarihli Aydınlık Gazetesinde manşetten verilen "ADİL ÖKSÜZ AKP'Lİ VEKİLİN ARACIYLA KAÇTI" Başlıklı ve Masum Gök imzalı yazıdaki müvekkil ile ilgili iddiaların tamamı asılsızdır.
Yazı içeriği itibariyle baştan sona kurgu ve gerçek dışı olmakla birlikte ne müvekkil firari Adil Öksüz'ü tanımamakta ne de iddia edildiği gibi aracıyla O'nu Samsun'a ulaştırmıştır.Habere dayanak gösterilen Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ; 26.03.2017 tarihinde yapmış olduğu basın açıklamasında, gazete de yer alan haberdeki "Adil Öksüz'ün Samsun'dan yurt dışına kaçtığı bu kaçışa Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yardım ettikleri yine Erdoğan Tok'un başsavcılığımızla ifadesinin alındığı, mobese görüntülerinin bulunduğu" şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.Cumhuriyet Başsavcılığımızca doğrudan veya başka yer Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı ile Adil Öksüz isimli darbe teşebbüsüne iştirak ve FETÖ/PYD terör örgütü üyeliği suçlarının şüphelisi olan şahsı olası yurt dışına kaçması ile ilgili bir soruşturma yapılmadığı gibi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un ifadesinin alınması da söz konusu değildir. Bu konuda başsavcılığımızca yapılmış adli bir işlem yoktur, mobese kaydı ve buna dair bir görüntüde bulunmamaktadır" beyanı ile haberi ve içeriğini yalanlamıştır.Sorumlu ve tarafsız gazetecilik anlayışı gereği bu düzeltme metni yasaya uygun biçimde yayınlayacağınız düşüncesi ile. Fuat KÖKTAŞ"

AYDINLIK YİNE SUÇ İŞLEDİ
İş bu tekzip metni ile birlikte Aydınlık gazetesinin yapmış olduğu haber yalanlanırken, gazete yayınladığı bu tekzip metninin şekli itibariyle kullanmayarak yasaları çiğneyerek suç işlemiş oldu.Basın Kanununa Göre Tekzip; Gazete, dergi gibi baskı yoluyla dağıtımı yapılan yayınlar hakkında, kişilerin şeref ve haysiyetini ihlâl edici veya kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayım yapılması halinde bu durumdan zarar gören kişi, yayım tarihinden itibaren iki ay içerisinde düzeltme ve cevap(tekzip) yazısını iletmelidir. Bu süre bir hak düşürücü süredir. Bu tekzip yazısı aynı şekilde üçüncü şahısların haklarına halel getirmeksizin, suç unsuru barındırmaksızın kaleme alınmalıdır. Akabinde kendisine tekzip yazısı tebliğ edilen sorumlu müdür hiçbir düzeltme ve ekleme yapmaksızın, günlük süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren en geç üç gün içinde; diğer süreli yayınlarda ise yazının tebliğinden itibaren üç günden sonraki ilk nüshada, ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorundadır.Metni tekzip edebilecek olanlar; şeref ve haysiyeti ihlal olunan veya kişilerle ilgili gerçeğe uygun olmayan içerikten zarar gören kişi veya kişilerdir. Bir başkasının şahsında kaleme alınmış da olsa, bu metinden üçüncü kişiler de zarar görmüş ise onlar da metni tekzip edebileceklerdir."denilmektedir.Sonuç olarak kamuoyunun "Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı" yazısının çıktığı günden itibaren bu haberin tamamen yalanlama ve iftiraya yönelik olduğu, yayınlayan gazetenin elinde hiç bir belge yada kanıt olmadan bu suçu işlediği düşüncesi vardı. Yayınlanan tekziple de bu kanıtlanmış oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum