GELECEK YIL HİZMET VERMEYE BAŞLACAK

GELECEK YIL HİZMET VERMEYE BAŞLACAK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, mali tasarruflarının yanı sıra çevre dostu olmalarıyla da bilinen elektrikli otobüslerin gelecek yıl devreye alınacağını söyledi. Türkiye’de ilk kez geleceğini şehri Samsun’da hizmet vermeye başlayacak yerli ve milli üretim elektrikli otobüsler TEKNOFEST' te de kullanılacak. 

Türkiye'de ilk defa yerli lityum pilli elektrikli otobüsü Samsun'da hayata geçirecek olan Büyükşehir Belediyesi bunun hazırlıklarını sürdürüyor. İlk etapta yerli ve milli otobüslerden 10 adet alınacak. Proje tamamlandığında ise Büyükşehir Belediyesinin tüm otobüs filosu elektrikli araçlardan oluşacak. İlk etapta alınacak olan 10 adet ultra hızlı şarj özellikli elektrikli otobüs, Taflan-Havalimanı ve Soğuksu bölgesinde hizmet vermeye başlayacak. Ancak bu güzergah Türkiye'nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’ in 2022 yılında Milli Mücadele şehri Samsun’da yapılması nedeniyle 19 Mayıs ilçesine kadar uzatılacak. 

mustafa-demir-006.jpeg

GÜZERGAH 19 MAYIS'A KADAR UZATILACAK
Gelecek yıl bahar ayı gibi elektrikli otobüslerin tamamen devreye alınacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Festivale uygun çalışmalarımız ve projelerimiz var. Nisan ayı gibi lityum pilli elektrikli otobüsleri devreye alacağız. Taflan-Havalimanı ve Soğuksu bölgesinde hizmet verecek elektrikli otobüslerin güzergahını 19 Mayıs ilçesine kadar uzatacağız. Festivalde 2 milyon kişi ağırlayacağız. Hazırlıklarımızı ve projelerimizi ivedilikle yaparak TEKNOFEST'e kadar bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

"SAMSUN EN GÜZEL ŞEKİLDE BAŞARACAKTIR"
“Samsun milli mücadele ruhu, genç nüfusu ve teknolojiye olan ilgisiyle bu dev organizasyonun üstesinden en iyi şekilde gelecektir” diyen Başkan Mustafa Demir, "Gençlerimiz için önemli bir organizasyon. Bir kez daha şehrimizde yapılmasından dolayı hem sayın bakanımız Mustafa Varank hem de T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’a teşekkür ediyorum. Bizler Genel Başkan Yardımcımız, milletvekillerimiz, üniversitelerimiz, belediye başkanlarımız, bürokratlarımız, tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte 2022 yılında yapılacak TEKNOFEST’ e en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Daha önce İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda başarılı bir organizasyona ev sahipliği yapan Samsun'umuz TEKNOFEST' te de en güzel şekilde ev sahipliği yapacak. Dünyaya mal olmuş festival ile şehrimizin adını bir kez daha dünya duyacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.