Elazığ'da katliam: 6 ölü

Elazığ'da katliam: 6 ölü
Elazığ' ın Baskil ilçesine bağlı Karaali köyünde akli dengesi yerinde olmayan baba-oğul tarlada çalışan kişilere rastgele ateş açtı. Saldırıda 6 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Olay bu sabah saatlerinde Babilez Mezrası'ndaki bir bağ evinde meydana geldi. Mezrada dengesiz davranışlarıyla tanınan ve akli dengesinin bozuk olduğu ileri sürülen Haşim Yüksel, oğulları Metin, Bayram ve Naim'i da yanına alarak kavga ettiği komşularına rastgele kurşun yağdırdı. Saldırıda 6 kişi öldü.

Saldırıda yaralanan 7 kişinin ise tedavisi sürerken, bunlardan 3'ünün ameliyata alındığı ve durumlarının ciddi olduğu belirtildi. Yaralılardan 4'ü Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde, 3'ü Elazığ Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, saldırıda öldürülenlerden İbrahim ve İzzet Esendemir ile Samet Sis'in cesetlerinin kayısı bahçesinde, Emine Yükselen'in cesedinin ise evinin önünde bulunduğu belirtildi.

“HERKESİ VURACAĞIZ”

Babilez Mezrası'ndaki katliamla ilgili soruşturma devam ederken, olaydan sonra kaçan baba ve oğullarının yakalanmasına çalışılıyor.

Katliamın faiili oldukları ileri sürülen eşi geçen yıl ölen Haşim Yükselen ve oğullarının köy kahvesinde “Bizi kimse sevmiyor. Herkesi vuracağız” dedikleri ileri sürüldü.

Elazığ'ın Baskil İlçesi'ne bağlı Karaili Köyü'nün Babilez Mezrası'nda bu sabah akli dengesi bozuk olduğu ileri sürülen Haşim Yüksel ile 3 oğlu, rastgele ateş açtığı komşularından 6 kişiyi öldürdü, 7 kişiyi yaraladı.

Saldırıda yaralananlardan 54 yaşındaki Nazmiye Coşkun ile 28 yaşındaki Mustafa Coşkun da tedavi gördükleri Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Emine Yükselen (50), İbrahim Esendemir, (80) Samet Sis (12) , İzzet Esendemir (35), Nazmiye ve Mustafa Coşkun yaşamını yitirdi.

6 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyı komşu köyden bir ailenin mensupları tarafından düzenlendiği öne sürülüyor.

Kaçan saldırganlar her yerde aranıyor. Olay üzerine Baskil Kaymakamı Mustafa Irmak ve Jandarma köye gelerek incelemelerde bulundu. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor. Karaali Köyü'nde jandarma geniş güvenlik önlemi aldı.