Ekonomi profesörlerine göre dünya krizden çıkamadı

Ekonomi profesörlerine göre dünya krizden çıkamadı
Dünyaca ünlü ekonomi ve finans profesörleri, Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerde kırılganlığın devam ettiği kanaatinde.

Hocalara göre bu duruma Çin ve Brezilya gibi ülkelerin durgunluğu da eklenince dünya ekonomisinin krizden tam olarak çıktığını belirtmek güç.


Hocalar, İspanya'nın Barselona şehrinde 23-25 Ekim 2014 tarihlerinde yapılan EBES (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği) Konferansı'nda dünya ekonomisini ele aldı. Konferansta söz alan profesörler, Amerika Merkez Bankası FED'in tahvil alımını bu sene bitireceği ve faiz artırımına 2015'in ortasında başlayacağı görüşünde. Lakin petrol fiyatlarının gerilemesi, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişleme kararı alması, doların değerlenmesi FED'in enflasyon hedefini yakalamada güçlük çekeceğine işaret ediyor. Petrol fiyatlarında gerilemenin devam etmesi ve istihdamda ilerleme olmaması durumunda FED'in faiz artırımını geciktirme ihtimali ise hala devam ediyor. Diğer yandan Avrupa ekonomisi büyüme trendine bir türlü giremezken enflasyon ufak hanelerde seyrediyor.


EBES Konferansı'na 61 ülkeden 745 akademisyen, bürokrat ve bankacı katıldı. Ayrıca Tayland, İrlanda ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin merkez bankaları ile Dünya Bankası, Suudi Kalkınma Fonu gibi ulusal kurumların temsilcileri konuk oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray'ın da yer aldığı konferanstan sonra açıklama yapan EBES'in kurucularından Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, ''Barselona konferansımıza oldukça yoğun ilgi oldu. 800'ü aşkın makalenin konferansta sunulmak için tarafımıza gönderilmesi, EBES konferanslarının uluslararası akademik platform haline geldiğine işaret ediyor.” diyen Bilgin'e göre EBES, uluslararası akademik alanda Türkiye'nin tanıtımına önemli katkıda bulunuyor.CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.