EKMEK ASLANIN AĞZINDA!

EKMEK ASLANIN AĞZINDA!
Gülsan Sanayi Sitesi esnafı, Sanayinin yıkılacağına dair söylemlerin medya üzerinden yapıldığını, kayıtlı oldukları derneklerinin muhatap alınmadığını söyleyip, Yıkım dedikodusunun ise kendilerini yıktığını belirttiler.

MUHATAP BASIN MI?
Gülsan Sanayi Sitesi esnafı, medya üzerinden yapılan açıklamaların kendilerini bağlamayacağını, Samsun Esnaf ve İşadamları Dayanışma Derneği'nin muhatap kabul edilmesini istedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Başkan Vekili Turan Çakır'ın basın yoluyla yaptıkları açıklamaların kendilerini üzdüğünü belirtti.

ESNAFIMIZ PERİŞAN
Dernek Başkanı Asım Cerrah, "Samsun sınırları içerisinde bütün esnafın derdini, sıkıntısını ve problemini çözmek için kurduğumuz 400 üyeli derneğimizin muhatap kabul edilmediği bir ortamda anlaşma nasıl olacak. Esnafımız perişan durumda, bu söylentiler çıkmadan önce 400 bin lira olan dükkanlar 150 bin liraya düştü. Tam tersi olarak ise, esnafın gitmek istemediği 19 Mayıs, Örnek ve İlkadım Sanayi Sitelerindeki dükkanların fiyatı çok arttı. Yıkım dedikodusu bir tarafın fiyatını düşürürken diğer tarafın fiyatını artırdı. Esnafımız perişan durumda. Mağduriyet çok büyük, bunu kim düzeltecek, çözüm üretmek için karşılıklı görüşmemiz lazım" şeklinde konuştu.

ASLANLARA, AMAZONA PARA SAÇILDI
Eski Sanayiye imar hakkı verildiğini ve dükkanların 4 kata çıkarıldığını söyleyen Cerrah, "Amazon heykeli, iki tane aslan heykeli kadar değerimiz yok mu? O heykellere milletin parası milyonlar harcanırken, buradaki esnaf ise perişan edilerek harcanılıyor. Esnafımızın ekmeği de geliri de geleceği de oradaki aslanın ağzına girdi. Bizlere yazık değil mi?" ifadesinde bulundu.

25-30 BİN KİŞİNİN EKMEĞİ
Gülsan Sanayi Sitesi'nde 850 işyeri bulunduğunu, 5 bin SGK'lı çalışanın olduğunu, sanayinin yıkılarak yok edilmesi durumunda işverenlerle birlikte 5 bin 850 kişinin ekmeğiyle oynandığını, aileleriyle birlikte bu sayının 25-30 bin kişiyi ilgilendirdiğini ve mağdur edeceğini, bir yeşil alan sevdası yüzünden bu kadar insanın sokağa atılmasının doğru bir davranış olmadığı iddialarını sürdüren Asım Cerrah, "Bu kadar insanı sokağa atmak, harakiri yapmaktır" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA GİDERİZ
Esnafa, Esnafları temsil eden derneklere sorulmadan, görüşme yapılmadan metazori olarak yapılan plan değişikliği ile bizleri sokağa atarak mağdur edecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı ile hukuka aykırı bu düzenleme için her türlü mücadeleyi vereceklerini tekrarlayan Cerrah, "Şahsi menfaatlerini ön plana çıkaran her türlü oluşum karşısında tüm haklarımızı hukuken savunacağız. Gerekirse Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla  da görüşerek 'Ben ne dersem o olur' zihniyetini şikayet edip, esnafımızın ve ailelerinin haklarını  sonuna kadar savunacağız" uyarısında bulundu. Mehmet Hazinedar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.