EKİN UZUNLAR

EKİN UZUNLAR
Ekin Uzunlar, Karadeniz şarkılarının vazgeçilmezi olan kemençenin sesi, Sihirli Parmaklar lakabı ile de bilinen sanatçı 1991 doğumludur.

Ekin Uzunlar, Karadeniz şarkılarının vazgeçilmezi olan kemençenin sesi, Sihirli Parmaklar lakabı ile de bilinen sanatçı 1991 doğumludur. Aslen anne tarafından Trabzon, Çaykara’lı olan sanatçı babası tarafından göçmendir. Erken yaşta babasını kaybeden Uzunlar, 8 yaşından itibaren müzikle ilgilenmekte ve kemençe çalmaktadır. O birçok şarkıya kemençesi ile eşlik etmiş, batı müziğini Karadeniz’in göz bebeği kemençe ile harmanlamıştır. Ekin Uzunlar ilk olarak 10’lu yaşlarında sahnelerinde yerini almıştır. Lise eğitimi ise Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde Tiyatro Bölümü’nde almıştır.

        Ekin Uzunlar’ın 2014 yılına ait Karadeniz’e Kalan 2 ve Karadeniz’e Kalan 3 adında 2 albümü bulunmaktadır. Albümleri Kalan Ses Görüntü etiketiyle sevenleri ile buluşmuştur. Birçok film ve dizi müziğinde imzası bulunmaktadır. Sümela’nın Şifresi isimli bir bölümü Karadeniz’de geçen filmin soundtracklerini ve Bizim Hikaye adlı filmin de yine soundtracklerinde kemençesiyle kendini göstermiştir. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı uzun soluklu süren dizinin film müziğini ise Selçuk Balcı ile yapma fırsatı bulmuştur. Ekin Uzunlar farklı tarzlarda olan şarkılarda çaldığı kemençe ile kendini göstermiştir. Mustafa Ceceli ve Sinan Akçıl’ın müziklerinde yer almıştır. Youtube Mp3 dönüştürücü tıklayarak ulaşın.

       2018 yılında ‘Son Bir Kez’, ‘Hüznün Gemileri’, ve ‘Göze Geldik’ isimli single parçalarını sevenleri ile buluşturmuştur. Ayrıca aynı yıl İstanbul Üniversitesi 5. Altın 61 Karadeniz’in Enleri Ödülleri’nde En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı / Yılın En İyi Karadeniz Şarkıları ödüllerine layık görülmüştür. Bu ödüller Hüznün Gemileri ve Son Bir Kez adlı şarkılara ithafen verilmiştir. Aynı zamanda Koliva’nın çok sevilen şarkısı ‘Yüksek Dağlara Doğru’ adlı şarkıya kemençesi ile katılmıştır. 2019 yılında ise ‘Yokluğun Kefeni’ isimli single şarkısını çıkarmıştır. Yine 2019 yılında Altın İstanbul Ödülleri’nden ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Karadeniz Sanatçısı’, İstanbul Üniveristesi Trabzonsporlular Kulübü’nden ‘Yılın En İyi Kemençe Virtüözü’ ve 4. Taksiciler Ödül Tören’nde de ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı’ ödülünü almıştır. Bir çok ödül alan uzunlar’ın geniş müzik arşivine tek tıkla ulaşabilir indirmek istediğiniz eserlerini Ekin Uzunlar Şarkılarını indir linkinden güvenli ve ücretsiz yükleyebilirsiniz.

Kaynak: Müzik indir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.