EKİM GEÇİDİ SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

EKİM GEÇİDİ SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atakum Belediyesi iş birliği ile “Ekim Geçidi 20. Yıl Sergisi” açıldı. Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergiye ilk gününde ilgi yoğun oldu.

Atakum Belediyesi’nin katkılarıyla Cumhuriyet’in ilan edilişinin 98. yıldönümünü kapsayan hafta Türkiye’nin dört bir yanından birçok sanatçının eserlerinin yer aldığı Ekim Geçidi sergisi Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde açıldı. 27 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak serginin açılışına, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ve çok sayıda davetli katıldı. 

ekim-gecidi-sergisi-sanatseverlerle-bulustu-1.jpg

CUMHURİYET SEVGİSİ ANLATILDI
Türkiye genelinde otuz ilde yapılan ve plastik sanat ile çeşitli disiplinlerden gelen sanatçıların resim, heykel, seramik, fotoğraf eserlerinden oluşan sergide sanatçılar Cumhuriyet’e olan sevgilerini özgün sanat eserleri ile anlattı. Ressam Gülsün Erbil’in Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan sevgisini anlatma fikri ile ortaya çıkan ve ismini Sanatçı ve Şair Yeşim Ağaoğlu’dan alan Ekim Geçidi sergisinin 20. yılına özel çalışmalar, Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

ekim-gecidi-sergisi-sanatseverlerle-bulustu-8.jpg

BEĞENİ TOPLADI
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ressam Gülsevin Yücel’in ilk sulu boya sergisi olan “Suyun Büyüsü” isimli serginin de açılışını yaptı. Vedat Türkali Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi’nde açılan, 40 eserin yer aldığı sergideki birbirinden özgün ve renkli eserler büyük beğeni topladı. 

ekim-gecidi-sergisi-sanatseverlerle-bulustu-6.jpg

ekim-gecidi-sergisi-sanatseverlerle-bulustu-4.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum