Eğitim-İş Suruç Saldırısını Kınadı

Eğitim-İş Suruç Saldırısını Kınadı
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıyı kınayan Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, yaptığı basın açıklamasında tüm Türkiye’nin tek yürek olması gerektiğini söyledi.

“DERİN ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ”

Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıda 32 kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü içerisinde olduklarını kaydeden Kara, “Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu gençler, tamamen insani yardım duyguları ile çıktıkları yolda  insanlık dışı saldırı ile hayatlarını kaybettiler. Bugün itibarı ile 32 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.” dedi.

“TÜM HALKIMIZI TEK YÜREK OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Suruç'taki bombalı saldırıyı ve arkasındaki güçleri şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, “Öne çıkarılan cemaat ve tarikatların eğitim kurumları bu düşüncenin taraftarlarına zemin hazırlamaktadır. Bütünüyle şehirlerimiz İŞİD benzeri terör örgütlerinin eylemlerini gerçekleştirebileceği sapık zihniyetlerinin taraftarlarına  açık hale gelmiştir. Hükümeti bir an önce, halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için gereken tedbirleri alması konusunda uyarıyoruz. Suruç’ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu olaylar karşısında tüm halkımızı tek yürek olmaya çağırıyoruz. “ diyerek konuşmasını sonlandırdı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.