EDİS EĞİTİMİN YANINDA

EDİS EĞİTİMİN YANINDA
Samsun İli Fakirleri Koruma Ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ile üyeleri Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’i makamında ziyaret etti

BAŞKAN EDİS, ‘HER ZAMAN EĞİTİMİN YANINDAYIM’

Samsun İli Fakirleri Koruma Ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ile üyeleri Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’i makamında ziyaret etti.

Samsun İli Fakirleri Koruma Ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ile üyelerini makamında kabul eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,”Sizin gibi değerli kirşleri makamımda ağırlamaktan dolayı son derece mutluyum ”dedi. 

BU OKULDA SADECE KIZ ÖĞRENCİLER OKUYOR
Eğitime her zaman destek verdiklerini vurgulayan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,”İlçemizde merhum babamın adına yaptırmış olduğum Ahmet Faik Edis Kız Anadolu Lisesi Samsun ve ilçelerinde bir ilk bu okulda sadece kız öğrenciler okuyor. Bu nedeninde okula gitmeyen kız öğrencilerimizi okula çekerek, topluma faydalı olmalarını sağlıyoruz. Okulumuzun başarı oranı 1.74 buradan mezun olan 74 öğrencimizin 55’si çeşitli Üniversitelerde okuyorlar. Her biri Vali, Kaymakam, Doktor, Hakım, Savcı, Avukat, Mühendis. Eczacı ve Öğretmen olarak ilçemize döndükleri zaman bizde onlarla gurur duyacağız. Ve ayrıca eğitime yapmış olduğunuz büyük hizmetlerinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum ”dedi.

270 ÖĞRENCİMİZİN KIRTASİYESİNİ KARŞILADIK
Derneğimiz her eğitim ve öğretim yılının başlaması ile yoksul yetim ve başarılı öğrencilerimizin kitap hariç tüm kırtasiyesini dağıtmaya devam etmekte olduklarını hatırlatan Samsun İli Fakirleri Koruma Ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Vural,” Derneğimizin bilgisi altında bulunan onlarca öğrencimiz bu yılda sevinç ve hüznünü bir arada yaşıyorlar merkez ilçelerimize bağlı yaklaşık derneğimize kayıtlı 650 öğrencimiz var bir o kadarda diğer ilçelerimizin taşra bölgelerinde bulunmaktadır bu yıl merkez ilçelerimizde 270 öğrencimizin kırtasiyesini karşıladık. Her yıl olduğu gibi bu yılda ilçelerimizden Kavak, Vezirköprü ve Alaçam ilçelerimizi pilot ilçe olarak seçtik bu ilçeleri seçerken o bölgenin yerel yönetimlerinden ve görev yapan öğretmenlerimizin bilgileri doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu yıl seçilen ilçelerimizden sadece Kavak ilçesi Mahmutbeyli Mahallesine ve Vezirköprü ilçesi Gömlekhisar ilk ve orta öğretim okullarına ulaşabildik. Fakat Alaçam ilçemizdeki evlatlarımıza kırtasiyemiz yetmediği için gidemedik ve aldığımız duyumlara göre bu ilçenin icra köylerinde çok sıkıntı olduğunu haber aldık tatbiki hüzünlüyüz” diye konuştu.

KISACASI HEM SEVİNÇ HEM HÜZÜN YAŞADIK
Kavak ve Vezirköprü ilçelerine ulaştığında çok üzüldüklerini söyleyen Başkan Vural,”Çünkü biz buralara sadece kırtasiye verebildik fakat birçok öğrencimizin başta ayakkabı olmak üzere çanta mont ve eşofmanı olmadığını gördük. Vezirköprü ilçesinin Gömlekhisar  ilk ve orta gittiğimizde bir sınıf beden eğitimi yapıyordu dışarda ve öğrencilerin hemen hemen hiç birinde spor kıyafeti yoktu öğretmen kardeşimize sorduğumuzda başkanım bu yavrularımızın bir çoğunun ekonomisi çok zayıf olduğundan almaları mümkün  değil  ve ayrıca bir çok yavrumuzunda çanta ayakkabısı ve montunun olmadığını öğrendik ve çok üzüldük. Güya kırtasiye verdik diyerek sevinirken eksikler bizi üzmüştür kısacası hem sevinç hem hüzün yaşadık. Bazıları şunu sorabilir devlet neden vermiyor zaten devletimizin başta taşıma yükü öğrenciye azda olsa eğitim parası ve ayrıca okul giderleri yetiyor. Ben yardım istemiyorum o yavrularımızın bizim kazançlarımızın üzerimizde olan haklarını istiyorum şunu bilinki  o bölgelerde çok zeki ve başarılı yavrularımız var onlara sahip çıkalım ve devletimizin bilgisi altında eğitimlerine destek olalım, Herkeste bu konuda destek bekliyoruz selam ve saygılarımla. Yapılan tüm yardımlar belgeye dayanılarak yapılmaktadır” dedi.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.