E-ticaret danışmanlarının çalışma alanları nelerdir?

E-ticaret danışmanlarının çalışma alanları nelerdir?
Eticaret danışmanlığı özellikle koronavirüs pandemi süreci ile birlikte hız kazanmış olan bir sektördür.

özellikle koronavirüs pandemi süreci ile birlikte hız kazanmış olan bir sektördür. 2020 yılında hayatımıza giren Çin'in Wuhan eyaletinde görülüp bütün dünyaya yayılan koronavirüs pandemi süreci bireylerin sokağa çıkma yasağı evden çalışma koşulları ve diğer birçok nedenden ötürü temel ihtiyaçları başta olmak üzere birçok ihtiyacını internet platformları üzerinden sağlamasına neden olmuştur. Pandemi sürecinde eğitim faaliyetleri online olarak gerçekleştirilmiş ve bu anlamda eğitim hizmeti veren kuruluşlar da online eğitim sisteminden işlemlerini yürütmeye başlamıştır. Ayrıca marketlerde temel ihtiyaçlar dışındaki diğer ihtiyaçların satılmaması nedeniyle birçok birey ev dekorasyon kitap giyim daha birçok alandaki alışverişine internet platformları üzerinden satın almıştır. Pandemi sürece ekonomik anlamda bireylerin sokağa çıkma yasaklarından ötürü işletmelere gidememelerine, alışveriş merkezlerine girememelerine, bu yüzden de işletmelerinde ekonomik olarak sıkıntıya düşmelerine neden olmuştur.

İşletmeleri ekonomik sıkıntılardan e-ticaret sistemleri kurtarır

Bu süreçte kafelerden fabrikalara fabrikalardan basımevleri ne kadar ne yazık ki birçok hizmet sekteye uğramıştır. Hangi alanda faaliyet yürütürse yürütsün kuruluşlar özellikle ayaklı müşterilerinde büyük bir azalma yaşamışlardır. Sürücü erkenden Gören ve bu anlamda e-ticaret platformlarından önemini fark eden birçok firma hızlı bir biçimde hem mobil uygulamalarını hem de web sitelerini yeniden dizayn ederek e-ticaret platformlarına giriş yapmıştır. Her ne kadar pandemi süreci hala devam ediyor olsa da artık normalleşme sürecinin bitiminde dahi e-ticaret platformları şimdi olduğundan çok daha büyük önem arz edecektir. Dolayısıyla sektör fark etmeksizin kuruluşların e-ticaret platformlarına giriş yapmaları ve bu anlamda profesyonel bir e-ticaret danışmanlığı hizmeti almaları onların geleceğe dönük idarelerinin yerine getirmeleri ve kâr etmeleri konusunda stratejik bir adımdır.

E-ticaret danışmanları ne iş yapar?

E-ticaret danışmanları e-ticaret platformlarında faaliyet yürütmek isteyen kuruluşların stok kontrolleri, , e ticaret faaliyet alanındaki altyapılarının hazırlanması ve daha birçok husus da onlara yardımcı olur. E-ticaret danışmanlarının bu konu ile ilgili son derece uzman bireyler olmaları gerekir. Bu yüzden e-ticaret danışmanlığı konusunda profesyonel şirketlerden destek almak büyük bir avantaj sağlar. Şirketlerin çevrimiçi perakende varlığını ölçebilmeleri web sitelerinin düzgün bir şekilde hazırlanması arama motoru sıralamalarında üst düzeylerde yer almaları yazılım ve pazarlama işlemlerinin gerçekleştirilmesi logo tasarımı başta olmak üzere grafik ve içerik tasarımlarının yapılması yine e-ticaret danışmanlığı yapan kuruluşların vazifeleri arasında yer alır.

Loyall Work entegrasyon çözümlerinde de hizmet verir

Loyall Work ülkemizde 2009 yılında kurulan ve e-ticaret alanında müşterilerine profesyonel çözümler üreten nitelikli bir kuruluştur. Firma e-ticaret sistemlerini kurmanın yanı sıra ve entegrasyon çözümleri konusunda da hizmet vermektedir. Bu anlamda e ticaret muhasebesi yazılım depo yönetimi tasarım gibi birçok alanda faaliyet yürütürken %100 müşteri memnuniyeti odaklı bir çalışma sergiler. Loyall Work çalışmalarına başlamadan önce danışmanlık yaptığı kuruluşu yakından tanımak ve hedef kitlelerine doğru belirlemek için bir fizibilite çalışması yapar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.