Düzenli masaj saç dökülmesini engelliyor

Düzenli masaj saç dökülmesini engelliyor
Kars Sağlık Sevenler Derneği (KARSSED) Başkanı Uzm.Dr. Yunus Yılmaz, her gün saç diplerine düzenli yapılacak hafif masajın, kan dolaşımını olumlu etkileyip saç dökülmelerini engelleyeceğini söyledi.

Uzm.Dr. Yılmaz saç dökülmesi şikayeti olanların hiç olmazsa tıraş oldukları zaman berberlerinden saç köklerine masaj yapmalarını istemelerini önerdi.
Saç sağlığı ile beslenmenin büyük bir ilişkisi olduğuna da değinen Uzm.Dr.Yılmaz, "Her ne kadar kalıtım saçları etkilese de, saçlar A, B, C vitaminlerinden başka demire, iyota gereksinim duyarlar. İyot troit bezinin normal çalışmasını sağlar. Troit bezi de kafa derisinin kan dolaşımını olumlu etkiler. Eğer kafa derisinin kan dolaşımı zayıf ise saçlar cansız olur. Kadınların regl dönemlerinde saçları olumsuz etkilenir. Örneğin bu dönemde saç istenen biçime kolayca girmez. Saç bakımına yardımcı olmak için saçın cinsi iyi bilinmelidir. Saçlar yağlı, telleri ince ve matsa, saç yavaş uzuyorsa, büyük olasılıkla alınan besinlerdeki vitamin, mineral ve eser-element oranı düşüktür." dedi.
30 yıllık berber İsmail Akın ise yıllardır müşterilerinin en büyük sorununun saç dökülmesi olduğunu saç dökülmelerinin müşteri sayısına da yansıdığını ifade ederek bu sorunun çözümü için hep arayış içerisinde olduklarını ve son olarak uzmanlarında tavsiyesiyle baş masaj aleti kullanmaya başladıklarını olumlu dönüşümler almaya başladıklarını ifade etti. Akın, "Bizim tecrübemiz uzmanların önerileriyle düzenli baş masajının saç dökülmesini önlediğini söylüyoruz. Saçların dökülmemesi bizim müşteri kaybımızı da önlüyor." şeklinde konuştu.
Öte yandan tıraş olan müşterilerin ise saç masaj uygulamasının olumlu sonucu karşısında memnuniyetlerini bir sonraki tıraşta ifade ettikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.