Duvar boyalarına talep artmaya başladı

Duvar boyalarına talep artmaya başladı
Havaların ısınmasıyla evlerde yenileme gibi işlemler için duvar boyalarına talep artarken, bu yılın trend renkleri arasında doğal ve pastel tonlar öne çıkıyor.

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Baytaş, önceki yıllarda ev boyama işlemlerinin her yıl yapıldığını ancak bu sürenin neredeyse altı yılda bir olarak değiştiğini söyledi. Baytaş, "Zamanımızın büyük bir kısmı iç mekanlarda evimizde ofisimizde geçiyor. Boya ise mekana hem görsel anlamda iyi bir enerji veriyor hem de koruyuculuk görevi üstleniyor. Boyanın tüm odaya, hatta tüm ortama etkisi oldukça yüksek. Boya seçimi yaparken her ne kadar akıllara gelen ilk şey renk olsa da boyanın yüzeye tutunması, kapatıcılığı gibi konular asla göz ardı edilmemeli. Boya ne kadar örtücü olursa kusur kapatma da o denli başarılı olur. Boyanın dayanıklılığı da önemli bir diğer faktör." dedi.

Baytaş, artık ev boyama işlemlerinin neredeyse altı yılda bir yapıldığını belirterek, "Dünyada bu tablo daha farklı, boya hala öncelikli sırada. Günümüzde sürdürülebilirlik ve doğaya dönüş gibi değerler önem kazandığı için doğal ve pastel tonların kullanımı revaçta. Kum beji, zeytin yeşili ve terra cotta gibi tonlar mekanlara oldukça doğal bir etki bırakıyor. Pudra pembesi, lavanta ve nane yeşili gibi yumuşak renkler de yine motivasyonu artırıcı etkisi ile oldukça popüler. Turuncu, sarı ve koyu mavi ise daha modern ve cesur yapısıyla ön plana çıkan renkler arasında." ifadelerini kullandı.

Baytaş, Türkiye'de yıllık kişi başı ortalama boya tüketiminin 9-10 kilogram civarında olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.