DÜŞÜNDÜREN SONUÇLAR

DÜŞÜNDÜREN SONUÇLAR
Samsun'da başarılı milli eğitim uygulamaları yapılmasına rağmen Eğitimde ölçülebilen değer sınav/yerleşme değeri olduğu göz önüne alındığında Türkiye’deki 81 il arasında eğitimde; fiziki yeterlilikte ortalama 18. sırada, liselere giriş sınavında 35. sırada, yükseköğretime girişte ise 15. sırada.

EĞİTİMDE DE İLKLERİN ŞEHRİ
İlklerin şehri Samsun'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından patenti de alınan 'Maarif hareketi' ile geçen sene başlatılan tüm Samsunlularla her akşam saat 20:00'de Kitap Okuma Seferberliği ülke gündemine konu olmuştu. Yine yapılan projeleri ile kabul edilen iller sıralamasında ilk 4'e giren Samsun, merkezi yerleştirme sınavlarında layık olduğu zirvelere ulaşamadı. Özellikle İmam Hatip okullarına şehirde öğrenci bulmakta zorlanan okul müdürleri kırsaldan öğrenci bulma peşinde.

1111111111-001.jpg

GEÇEN SENEYE GÖRE 16 SIRA GERİLEDİ
Birçok projenin kabul görmesi ile hibe desteği alan okul sayısı artarken ATA KİMYA markası ile de teknik liseler arasında ülke çapında adını duyuran başarılara imza atan Samsun Milli Eğitim 2018-2019 LGS başarıları arasında ilişkisel ve karşılaştırmalı çalışmasına göre 81 il arasında 2018 yılında 19. sıradayken 2019 yılında 16 sıra gerileyerek 35. sırada yer buldu. Merkezi yerleştirme sınavlarında bu gerilemenin sebebi merak konusu oldu.

uikuikuikiuk.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.